Matlagning är ett nyttigare sätt att välkomna sina nya elever

Nu tar man nya tag på öns gymnasier när det gäller att få bukt med den s k "nollningen" av de som börjar på gymnasierna.
Man hittar på roliga aktiviteter som ska göra att ettorna ska känna sig välkomna till skolan.

Gotland2003-09-06 04:00
"NollnIngen" av de som börjar vid gymnasierna har tidigare år urartat till ett verkligt problem. Nu har skolorna tagit tag i problemet för att göra skolstarten trevligare.
Lärarna på Hotell- och restaurangprogrammet, Elfrida Andréegymnasiet, samlade alla sina 116 elever vid Galgberget i fredags för att de skulle ha tiokamp. Läraren Tomas Lundgren förklarar att eleverna fick olika uppgifter att lösa för att förtjäna ingredienserna till lunchen.
Det gällde alltså att hitta råvarorna. När detta var klart samlades alla elever vid Norderstrand i Visby för att laga till maten över öppen eld.
Under hela övningen blev eleverna bedömda av lärarna­det gällde för eleverna att skapa en riktig lägerstämning.
Alla åt den egenhändigt tillagade maten och sedan korades en vinnare.
<span class=MR>45 elever</span>
Tomas Lundgren berättar att det är 45 elever som nu börjar i årskurs 1 och som nu ska gå på skolan tillsammans med 30 treor och 41 tvåor.
De lärare som var med vid festligheterna i fredags var: Paul bergström, Tomas Lundgren, Per Bergström, Ulrika Skärlén, Sonja Johansson, Tina Oldenburg, Kjell Ekman och Maud Lindell.
Lunch. När alla ingredienser hade erövrats blev det en mustig korvgryta med rotfrukter.
Efterrätt. Clara Wallin och Terese Berglund tillreder desserten som bestod av banan späckad med chokladbitar.
Mat. Så här såg det ut när gymnasieeleverna lagade mat på stranden. Nils Lavergren rör om i grytan medan Knut Nordling och Torbjörn Karlsson ser på.Foto: ULF GLIMFALK
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om