Mattnyttig underhållare
Matprofessorn Carl-Jan Granqvist gästade Hushållningssällskapets årsmöte och talade om "Mat och upplevelser".
Föredrag. Carl-Jan Granqvist höll ett underhållande föredrag om mat och upplevelser.
Foto: Rolf Jönsson
Och han gav kanske en och annan i församlingen något att tänkta på när han sa:
-Dom bönder som inte gör munhåleanalysen dom får ägna sig åt bulkproduktion.
Efter att i tio år ha gästat Almedalsveckan och efter att även vid andra tider på året ha gästat ön har Carl-Jan varit med om mycket kring den gotländska tryffeln - "det mest exklusiva livsmedlet", som till och med har plusvärden då den jämförs med Bourgognetryffeln.
-Den är en parfym, menade matprofessorn.
Tryffelresan som bärjade med upptäckten av den gotländska förekomsten har nu lett till att tryffeln finns på Stockholmskrogarna och - sent omsider - även på Gotlandskrogarna.
Carl-Jan gav gotländska bönder beröm för att vara tongivande då det gäller en del av den ekologiska odlingen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!