Mediabaren med spännande gäster

Fredagen 15 november är det dags för Mediabaren. Tre ständigt aktuella personer tar plats i intervjusofforna på Wisby strand.

Henrik Swedborg. Christer Bruzelius. Hanna Westerén.

Henrik Swedborg. Christer Bruzelius. Hanna Westerén.

Foto: Montage

Gotland2019-11-14 20:57

Programledare är som vanligt Mats Pettersson, redaktionschef på Helagotland.se samt Gotlands Tidningar, och han har bjudit in tre ständigt aktuella gäster: Christer Bruzelius, vd Destination Gotland, Hanna Westerén (S), riksdagsledamot, och Henrik Swedborg, sjuksköterska och aktuell i "SOS Gute". 

– Det känns som att vi lyckats väldigt bra med tajmingen. Alla våra tre gäster är högaktuella och intressanta, säger Mats Pettersson.

Färjetrafiken mellan Gotland och fastlandet är en evigt aktuell fråga. Utspelen kring hur den borde vara är återkommande. Det senaste kom nyligen från miljögruppen "Gretas gamlingar", som vill se sänkt hastighet på färjan av klimatskäl. Längre restider skulle bli en konsekvens av lägre hastighet, något som lär skapa debatt den närmaste tiden. På Gotlandsbänken i riksdagen råder dock politisk enighet i färjefrågan, trots att det är en socialdemokrat och en centerpartist som har varsin plats där.

– Jag och Lars Thomsson (C) har haft åtskilliga diskussioner om frågan. Jag skulle säga att det råder enighet, inte minst kring tidsplaner, hållbarhet och tillgänglighet, säger Hanna Westerén.

Det gotländska näringslivet är också beroende av färjetrafiken. 

– Besöksnäringen måste kunna fortsätta växa. Samtidigt ska vi vara ödmjuka inför hållbarheten, säger Hanna Westerén.

Alla är välkomna, det är fri entré som vanligt och programmet börjar 17.30. Kan man inte komma dit går det så klart att se programmet live och i efterhand på Helagotland.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!