Mediegalan hyllar gotländsk journalistik

Under lördagskvällen är det dags för en ny gala på Gotland. Mediegalan heter den och uppmärksammar journalistik och kommunikation.

Ulrica Fransson, redaktionschef vid Gotlandsmedia är kvinnan bakom den nya galan som arrangeras av Gotlänningens tryckeri. Hon kände att den lokala journalistiken förtjänade att hyllas.

Ulrica Fransson, redaktionschef vid Gotlandsmedia är kvinnan bakom den nya galan som arrangeras av Gotlänningens tryckeri. Hon kände att den lokala journalistiken förtjänade att hyllas.

Foto: David Skoog

Gotland2019-10-26 11:01

Journalister, krönikörer och kommunikatörer på Gotland ska prisas under galan. Initiativtagare till galan är Ulrica Fransson, redaktionschef vid Gotlands Media.

– Gotlänningen har i tio år arrangerat Mediedagen. Den är bra, men är ett eftermiddagsarrangemang dit många aktiva inte kan gå, då de jobbar. För ett år sedan ungefär funderade jag på om man inte kunde komplettera mediedagen med att ha ett kalas på kvällen så att folk som är aktiva kunde komma dit, säger Ulrica Fransson.

Hon presenterade tankarna för Tommy Wahlgren, ordförande i Gotlänningens tryckeri och han nappade på idén.

Sedan dess har man har under året jobbat med sex kategorier, och bett personer som jobbat inom media på Gotland eller som följer media nära att nominera.

– Vi fick ett bra gensvar och när vi tittade på det insåg vi att vi behövde ytterligare två priser. Så nu är det åtta priser som kommer att delas ut under en middag. 

Priserna som ska delas ut under kvällen är Årets Avslöjande, Årets Krönikör, Årets Radiopersonlighet, Årets Kommunikatör, Årets Journalist, Årets Hux, Årets överraskning och Årets driv, där de två sistnämnda är de nya kategorierna.

Men gör vi något på ön som är värt att prisa då?

– Jag tycker att det görs otroligt mycket bra varje dag. Tittar man på Gotlands yta och befolkning och vilken bevakning vi har. Vi är ganska små nationellt men det görs ändå otroligt mycket bra journalistik här som är värd att uppmärksamma, säger Ulrica Fransson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!