Misslyckad rödgrön röra
Carlgren avslutar sin insändare med "-Nej till familjesplittring". Hur ska vi tolka det? Har hon vaknat och insett sitt misstag? Carlgren har som ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden bidragit till splittring av gotländska familjer genom att lägga ner transportutbildningen, detta trots att det är chaufförsbrist på ön. Våra gotländska ungdomar tvingas lämna sina familjer och flytta till fastlandet för att kunna bli chaufförer.
Då utbildningen inte längre finns på Gotland kan våra ungdomar söka och gå utbildningen i en annan kommun och Region Gotland betalar utbildningsplatsen. Det är chaufförsbrist även på fastlandet och åkerierna där ungdomarna har sin praktik är naturligtvis snabba att erbjuda dem arbete. Regionen investerar i deras utbildning, men tyvärr lär de inte komma tillbaka till ön och upprätthålla invånarantalet. Hur mycket sparade man då i och med nedläggningen av transportutbildningen?
I tidningarna lovar gymnasiechefen Lena Nordström att alla sökande till gymnasiet ska få plats. Flera bänkar har satts in i klassrummen och de är nu 33 i varje klass. Problemet är löst! Alla har fått plats och utgifter för fler lärare har sparats in.
Vad gör det med utbildningens kvalitet? Hur blir det när läraren i sin tjänst har hand om 198 elever? Naturligtvis får inte varje elev den tid som behövs. Under en timme i klassrummet räcker tiden till knappa 2 minuter per elev!
Det är svårt att tro på följande vallöften för gotländsk skola: V: "Utveckla undervisningen så att alla elever når skolans mål. MP: "Fortsätta arbetet för att alla elever tar en gymnasieexamen och blir behöriga till högre studier." S: "Att skolan ska möta alla elever utifrån deras unika förutsättningar." Hur löses det med 33 elever i varje klass?
S, MP och V har visat sin kompetens. Nu är det dags att lägga en röst på något av partierna i Alliansen Gotland, så vi kan bli fler invånare och ha en skola med gott utbildningsklimat!
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!