Misstänkt för kidnappning - åtalad

En 38-årig man åtalades igår vid Gotlands tingsrätt misstänkt för människorov. Kidnapparen har enligt åklagaren hållit en annan man fånge i flera timmar och dessutom låst in honom i ett källarförråd.

Gotland2005-03-10 06:00
Den 38-årige mannen försökte att pressa sitt offer på pengar. Händelsen inträffade natten mellan 28 och 29 december i fjol.
Offret hölls fånge under tre timmar och tvingades bland annat att sitta inspärrad i ett lägenhetsförråd i Visby under en halvtimme.
Kidnapparen hotade mannen med en stor dolk. Han rispades på halsen och slogs blodig i huvudet med en kofot.
Misshandlad tvingades mannen under knivhot följa med i bil till sin mor bosatt utanför staden. Modern väcktes och fick åka med till bankomaten vid Bingebyhallen. Där tvingades hon ta ut 5 000 kronor som kidnapparen lade beslag på.
Den 38-årige mannen åtalades även för ytterligare en rad brott. Den 4 februari i år höll han kvar en kvinna mot hennes vilja i en lägenhet i södra Visby. Kvinnan misshandlades med spark på benet och slag mot arm och bröstkorg.
Kvinnan misshandlades även vid ett tillfälle året innan av 38-åringen.
Mannen misstänks för flera fall av narkotikabrott, och har enligt åklagarens stämningsansökan också med knark i kroppen kört bil och moped i Visby. Han åtalas dessutom för att ha burit kniv på allmän plats.
I bevismaterialet ingår en rad vapen. I mannens bostad beslagtog polisen en dolk och nio moraknivar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om