Moderaterna på ön vill sänka bidrag till organisationer

Personer som inte är mantalsskrivna på Gotland ska ha begränsade möjligheter att överklaga beslut som rör ön.Det tycker moderaterna på Gotland.

Gotland2009-11-05 04:00
Med knappt ett år till valet offentliggjorde i går moderaterna sitt näringspolitiska program för nästa mandatperiod.
Sänkta bidrag till organisationer som Tillväxt Gotland, Hushållningssällskapet och Gotlands turistförening utlovas, liksom fler privatiseringar av kommunala uppgifter.
Privatiseringarna har under innevarande mandatperiod lett till minskade kostnader med upp till 15 procent, samtidigt som kvaliteten behållits, hävdar partiet.

Vill göra det svårare
Moderaterna vill göra det svårare för personer som inte är skrivna på ön att överklaga beslut som rör Gotlands utveckling. Dessutom borde staten lämna över beslutanderätten kring byggen inom strandskyddet till kommunen.
- Staten hindrar oss ofta, inte minst i byggfrågor. Men lokala politiker är faktiskt kapabla att ta de besluten, säger Gustaf Hoffstedt, förbundsordförande för moderaterna på Gotland.
Gotlänningarnas välstånd ligger under riksgenomsnittet. Detta går att ändra på med tillväxt och förbättrat företagsklimat, tror partiet.
- Vi kan om vi vill, säger Inger Harlevi (m).


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om