Mör men lycklig efter Nobelfest

- Det var en otrolig upplevelse, man har inte hunnit smälta allt men jag är så lycklig!

Här tappas inga flera fat. Vanja Dotes minns när hon övningsgick i Blå hallens trappa, höll på att förlora greppet och citronklyftorna lyfte från uppläggningsfatet.

Här tappas inga flera fat. Vanja Dotes minns när hon övningsgick i Blå hallens trappa, höll på att förlora greppet och citronklyftorna lyfte från uppläggningsfatet.

Foto: Henrik Radhe

Gotland2011-12-11 11:58

Det säger Fannie Ekengren som är en av de fyra gotländska hotell- och restaurangelever vid Elfrida Andréegymnasiet som fick äran att hjälpa till vid gårdagens Nobelfest. Förutom Fannie är det Jonas Stuxberg, Vanja Dotes och Anna Björkqvist som under hela veckan arbetat med föreberedelser inför Nobelfesten och som under gårdagen var med under självaste finalen.

När kom ni i säng?
- Det var nog runt 02-tiden då festen slutade, vi passade på och firade lite då med hela gänget, säger en trött men lycklig Fannie Ekengren som helagotland.se når på söndagsförmiddagen när hon precis är på väg att kliva på båten hem till Gotland igen.

Men egentligen skulle hon inte ha varit med vid det som många kallar för festernas fest.
- Vår skola fick ett erbjudande om att vara med med några elever och vi fick anmäla oss om vi var intresserade. Det gjorde inte jag, berättar Fannie, men våra lärare utsåg dem som de tyckte var lämpliga och då blev jag en av dem.

Under veckan som gått har de fyra gotländska eleverna bott på ett hotell vid Fridhemsplan, nära till stadshuset, och arbetat med föreberedelserna. Lördagens arbetspass började redan klockan åtta på morgonen.
- Jag tillhörde varmrättsgruppen och har stått och hackat rotfrukter i millimetererexakta, tunna bitar och formade på olika vis. Efter det så jobbade jag med såserna och uppläggningen hela kvällen. Nu efteråt är man rätt mör, säger Fannie och skrattar.
 
Fick ni smaka på rätterna?
- Absolut, vi fick smaka på allt! Det var himmelskt gott alltihop men allra godast var nog efterrätten!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!