Nato betyder krig - inte fredlig krishantering

Gotland2016-02-15 15:03
Våra medier översvämmas av hemskheter i flyktingkatastrofen.
Flyktingsituationen hänger direkt ihop med, inte bara med Syriens regim, utan främst med USA:s och Natos agerande i Mellanöstern med stöd av Saudiarabien och EU. De pumpar in vapen och miljontals dollar till olika, av FN terrorstämplade organisationer, för att bidra till vad som sägs vara europeska/amerikanska "intressen". Till det som Jesper Skalberg (M) och Johan Thomasson (L) kallar "bygga säkerhet tillsammans".
Vad behöver vanliga människor, i dessa länder? Jo, förhandlingar till vapenvila, fredsavtal, demokratiska val och återuppbyggnad. Den traditionella uppgift som FN ställt sig och som Sverige varit delaktig i. Visserligen lägger ju Ryssland och USA oftast in sitt veto när FN vill lösa konflikter på fredligt sätt. Krigandet är det som människor nu flyr ifrån.
Under våren 2016 skall riksdagen anta ett värdlandsavtal med NATO. Det är totalt fel väg! Med NATO nås inte fred utan krig. Det är viktigt att se att vi som land har gått från medling i kriser till deltagande i krigshandlingar som fördjupat kriserna. Se på vårt deltagande i Afghanistan, Libyen och Mail. Vårt deltagande där har knappast gjort världen eller Sverige säkrare, trots vad herrarna Skalberg (M), Thomasson (L) påstår. Om Sveriges politiker tror att vår säkerhetsgräns går i Hindukush i Afghanistan så kanske aktivister och terrorister i Afghanistan anser att den går i Visby/Nynäshamn. Hur säkrare blir detta? Jag tycker att riksdagsman Skalberg och regionsstyrelseledamot Thomasson skall tänka om! Sluta att vara megafoner åt krigshundarna i Nato!
Gotlands politiker är medvetna om att våren 2016 skall riksdagen rösta om det så kallade "värdlandsavtalet" med Nato. Går det igenom träder avtalet i kraft 1 juli i år. Efter beslut av regeringen kan då Nato stationera trupp och material i landet. Inga garantier ges i avtalet för undantag för kärnvapenplacering på svenskt territorium (paragraf 3:3). Dvs. det öppnas en möjlighet att placera kärnvapen i Sverige inom en snar framtid. Dessutom kommer Natotrupp stationerad i Sverige inte lyda under svensk lag. Det otäckaste med värdlandsavtalet är att Sverige indirekt kan bli en kärnvapenmakt, och därmed riskera att bli ett direkt kärnvapenmål, vid kris. Om detta viktiga och oerhörda vill fredsförespråkaren Maj-Britt Theorin tala den 20 februari i Almedalsbiblioteket klockan 12.30. Jag hoppas att Jesper Skalberg (M) och Johan Thomasson (L) är med då.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om