Joakim Martell ny vd för Gotlandshem

Gotlandshems nye vd är gotlänningen och tidigare militären Joakim Martell. "Det är fantastiskt kul och både ärofyllt och hedersamt", säger Joakim Martell.

Gotlänningen Joakim Martell har utsetts till ny vd för Gotlandshem. Han tillträder sin tjänst den 1 oktober.

Gotlänningen Joakim Martell har utsetts till ny vd för Gotlandshem. Han tillträder sin tjänst den 1 oktober.

Foto: Dennis Pettersson

Gotland2021-07-02 14:11

Efter ett extrainsatt styrelsemöte under fredagen står det klart att Gotlandshems nye vd blir Joakim Martell. Han har ett långt förflutet inom Försvarsmakten men har den senaste tiden jobbat som projektledare på just Gotlandshem, bland annat med att förbättra arbetsmiljön på företaget.

– Jag är van att ta ansvar och ta ett steg fram om det behövs. När både några chefer och medarbetare här frågade om jobbet inte var något för mig så klev jag fram och lyckades vara med hela vägen, säger Joakim Martell.

Hur känns det att ha fått jobbet?

– Det är fantastiskt kul och både ärofyllt och hedersamt. Jag ser verkligen fram emot att få göra en insats på Gotlandshem.

Joakim Martell berättar att det finns mycket att ta itu med på nya jobbet. En av de viktigaste är att komma igång med underhållet av fastighetsbeståndet. En annan betydelsefull fråga är hur Gotlandshem ska kunna bygga nya lägenheter med bibehållen lönsamhet.

– Det är en knäckfråga för hela branschen, säger han.

Dessutom kommer han att fortsätta jobba för en bättre arbetsmiljö i bolaget.

– Den saken ligger mig varmt om hjärtat. Att folk trivs och mår bra på arbetet, är en grundförutsättning för att driva företag.

Arbetet med att hitta en ny vd till Gotlandshem har pågått under våren och av de 20 personer som intervjuades från början gick fem vidare till ytterligare intervjuer och tester. Till sist föll valet på Joakim Martell. Bolagets styrelseordförande, Peter Norman, har varit högst aktiv i tillsättandet av den nye vd:n.

– Jag är väldigt nöjd med den nya vd vi får, säger han och berättar att det var framför allt en sak som avgjorde till Joakim Martells fördel.

– Inom försvaret får man alltid en väldigt god chefsutbildning. Nu är bolaget lite stukat efter det som har hänt och de behöver en person som har chefegenskaper utöver det vanliga. Det behövdes en ledare som kan leda bolaget framåt och få det att bli lite mer normalt igen. Han fortsätter:

– Och så är det en väldigt bra signal till hela bolaget, att man kan göra karriär och bli chef om jag jobbar på Gotlandshem. Det är inte så att vi måste hämta folk utifrån.

Joakim Martell är 54 år och bor i Roma med sin familj. Han tillträder som vd den 1 oktober och kommer fram till dess att ägna sin tid åt fasa ut de projekt han jobbat med och att sätta sig in i vd-arbetet tillsammans med tillförordnade vd:n Bo Dahllöf.

Peter Norman, styrelseordförande för Gotlandshem, presenterade företagets nya vd vid en presskonferens under fredagen. Han är mycket nöjd med tillsättningen. "En glädjens dag", säger han.
Peter Norman, styrelseordförande för Gotlandshem, presenterade företagets nya vd vid en presskonferens under fredagen. Han är mycket nöjd med tillsättningen. "En glädjens dag", säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!