Nöt- och griskött ska profileras i öns köttsatsning

Nöt- och griskött ska profileras när LRF och Gotlands Slagteri AB i höst satsar på att utveckla öns köttproduktion.

Gotland2011-09-13 04:00

Under två och ett halvt år ska slakteriets 500 leverantörer utbildas i marknadskunskap, trender inom mat, hur producenterna kan öka kvaliteten och hur man utvecklar eftertraktade råvaror.

- I de tidigare föreningsägda slakteriföretagen hade det inte varit möjligt med lokal profilering. Kopplingen mellan lammkött och Gotland har alltid varit stark, nu vill vi utveckla de gotländska mervärdena så att även nöt- och griskött omfattas. Det uppger Anna Törnfelt, ordförande för LRF i ett pressmeddelande.

Flera projektledare som ska driva och entusiasmera deltagarna ska utbildas under hösten.

- Satsningen kommer att märkas på den gotländska landsbygden, säger Anna Törnfelt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om