Nu kan Majken äntligen flytta in

Efter att ha tvingats bo med osäkra kontrakt i andra hand kunde Majken Pettersson i helgen äntligen flytta in. Egen lägenhet tog nästan fem år att få på Gotland.

I helgen kunde Majken Pettersson äntligen flytta in i egen lägenhet, där hon kan bo precis så länge som hon vill.

I helgen kunde Majken Pettersson äntligen flytta in i egen lägenhet, där hon kan bo precis så länge som hon vill.

Foto: Henrik Radhe

Gotland2019-10-21 13:08

Minns ni Majken från GA:s granskning av bostadskrisen på Gotland?  Sedan början av 2015 har Majken Pettersson jagat lägenhet i Visby. Bristen på bostäder har tvingat henne att bo i andra hand och flytta flera gånger. Nu senast riskerade Majken att stå på bar backe utan tak över huvudet lagom till sin 65-årsdag. Hon är långt ifrån ensam – men hade tur.

– Äntligen! Det är så jäkla skönt, utbrister Majken Pettersson och sätter ner en flyttkartong med en stor jultomte på.

Hon berättar hur hon tittat på flera lägenheter, men att hon med bara 1800 ködagar inte hade någon chans. Så dök den orenoverade och hårt slitna lägenheten på Jungmansgatan upp hos Kuststaden.

– Det var bara jag och en kille till med färre ködagar som ville ha den. Det skar i mitt hjärta när jag hörde att han bor hemma hos sin mamma och pappa med sambo och barn, säger Majken Pettersson.

Hon fick badrummet renoverat, förutom fönstret som märkligt nog förblev omålat. Tapeterna är spruckna och fulla av hål, men i dag kan Majken ändå flytta in lättad och glad.

– Det har varit mycket oro och stress. Nu äntligen ska jag ha inflyttningsfest, säger hon.

I helgen fick hon hjälp av vänner och bekanta att bära möbler, katterna Bonzen och Sazza får sedan finna sig i att vara inomhus en tid på sin nya adress. Majken har under sina nästan fem år utan egen bostad träffat många i samma situation.

– Det är hemskt. Många bor hos andra för att få tak över huvudet, säger hon.

Majken Pettersson har väntat nästan fem år på att få möblera en egen lägenhet.
Majken Pettersson har väntat nästan fem år på att få möblera en egen lägenhet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!