Tillsammans med paret Marie Norberg och Mikael Kallin äger och driver han delikatessbutiken och restaurangen Wisby Deli.
- Vi startade för nästan exakt tre år sedan. Det senaste året har jag funderat. Jag har jobbat i 30 år på restauranggolvet och kroppen börjar säga ifrån, säger Christer Grandin.
Långa arbetsdagar
Wisby Deli har satsat på luncher, take away, catering och har dessutom öppet många kvällar i veckan. Det ger väldigt långa arbetsdagar och nu är de tre delägarna överens om att prioritera familjen och det sociala livet och göra något annat.
Cateringverksamheten står för ungefär halva omsättningen och den har ökat.
- Vi tappade mycket på bland annat luncherna under ombyggnaden av Stora torget, precis som andra verksamheter här tappade intäkter. Vi går visserligen med vinst, men vi känner att det inte är värt priset med den arbetsinsats som krävs. Det är dags att omprioritera i livet, säger Christer Grandin.
Flera intressenter
Sedan det offentliggjordes att verksamheten är till salu har sex-sju intressenter hört av sig.
- Helst vill vi sälja bolaget som det är, men vi är öppna för olika lösningar. Vi har en prisidé på två miljoner kronor, men är vi beredda att diskutera det beroende på hur lösningen ser ut, säger Christer Grandin.
Ingen av de tre har något annat på gång.
- Jag vill helst komma ifrån restauranggolvet. Samtidigt är det roligt om jag kan få användning för den kunskap och erfarenhet jag har. Jag har lagt ut lite krokar och hoppas att det löser sig, säger Christer Grandin.