Ny podd från Gotland – med flera stora profiler

Till sommaren släpps den nya podden ”Gotland i mitt hjärta” där intressanta personer som Klara Doktorow, Vilhelm Blomgren och Mari Jungstedt intervjuas av Demir Lilja.

Vilhelm Blomgren.

Vilhelm Blomgren.

Foto: Joel Nilsson

Gotland2023-06-19 12:02

”Gotland i mitt hjärta” har under många år varit en uppskattad intervjuserie i Gotland Just nu:s magasin. Nu tar mediehuset nästa steg och släpper en podd med samma namn. 

Demir Lilja är den person som gör intervjuerna med profilerna och han säger att det var väldigt intressant att få göra podden.

– Om man vill veta vad våra kändisar älskar med Gotland och vad just deras smultronställen är, då har man väldigt mycket härligt att se fram emot i podden, säger Demir Lilja.

Vad har varit det roligaste med att göra ”Gotland i mitt hjärta”? 

– Först och främst älskar jag att träffa nya människor. Nu har jag fått prata med personer som på olika sätt varit på spännande resor genom livet och har fantastiska anekdoter att berätta om, både yrkesmässigt och om sina favoritplatser på ön. Det gör att det känns som att jag fått bröd på bordet på ett väldigt roligt sätt. 

Bland profilerna återfinns deckarförfattaren Mari Jungstedt, skådespelaren Vilhelm Blomgren, tv-profilen Johnnie Krigström, artisten Blossom Tainton, radio- och tv-profilen Klara Doktorow samt Monica Sundberg som var med i SVT-succén ”Hotell Romantik”. 

– Det kan komma att dyka upp ännu fler intressanta namn. Jag har några drömnamn kvar på min lista, säger Demir hemlighetsfullt.

”Gotland i mitt hjärta” finns där poddar finns. 

Fyra poddtips

Gotländska fall

Missa inte att lyssna på podden ”Gotländska Fall” som hade premiär för en månad sedan. Podden inleds med att man i tre delar får lyssna på historien kring Varpamordet på Gotland. Malin Stenström programleder podden och Demir Lilja har producerat. Framöver väntas flera andra intressanta fall tas upp i ”Gotländska Fall”. 

Musikstugan

Det gotländska musikintresset är stort, det har vi inte minst sett på mängden spelningar och musikfrågesporter som arrangeras runt om på ön. För att möta detta startade Helagotland.se ”Musikstugan”, en podd där de lyft fram känd, rolig, knasig och inte minst ”skränig” gotländsk musik. Högt och lågt blandas i en härlig musikalisk röra. Podden nominerades till priset Årets ljudjournalistik på Årets dagstidning-galan 2023.

Öjn 

I podden har ett gäng gotländska profiler intervjuats i sina olika professioner. En härlig podd för skönadagar på stranden där man får lyssna på personer som skådespelaren Erik ”Jerka” Johansson, Tobbe Larsson, Marita Jonsson och Sofia Wistam som intervjuas av Carl-Johan Stålhammar. 

P3 Historia

Det är bland det bästa som Sverige har att erbjuda i poddvägg. Oavsett om du är historieintresserad eller ej finns det något avsnitt som kommer locka dig till lyssning. Bland programledarna återfinns bland andra Cecilia Düringer, tidigare vinnare av ”På Spåret”, som sannolikt besitter en av Sveriges absolut bästa radioröster.

Mari Jungstedt.
Mari Jungstedt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!