Ny rutin för tidningsutdelning – så kan du påverkas

Från och med i sommar kommer utdelningen av GA och GT i vissa områden att läggas om till fastighetsbox. Totalt berörs omkring 800 prenumeranter.

Från och med i sommar kommer vissa kunder att få sin tidning i lägenhetshusets fastighetsbox.

Från och med i sommar kommer vissa kunder att få sin tidning i lägenhetshusets fastighetsbox.

Foto: SVHL

Gotland2024-04-30 10:12

Förändringen gäller främst för prenumeranter som bor i lägenhetshus med fastighetsboxar i entrén. Sedan tidigare får de flesta personer som bor i dessa hus sin vanliga post till boxen, och från och med i början av juni kommer det även att gälla för tidningen.

– I hela koncernen genomför vi olika åtgärder för att göra distributionen så lönsam som möjligt. På andra håll i landet har det exempelvis inneburit att vi varit tvungna att sluta dela ut tidningen i glesbygd eller ge ut tidningen färre dagar i veckan. På andra håll har vi lagt om utdelningen till fastighetsbox, vilket alltså är den förändring vi nu gör på Gotland, säger Henrik Ekwall-Larson, affärsutvecklare på lokaltidningskoncernen NTM där GA och GT ingår.

Då fastighetsboxar främst finns i kvarter i tätort blir påverkan störst för prenumeranter i Visby.

– Med detta får vi en effektivare, mindre kostsam distribution och ett enklare arbetssätt för buden, säger Henrik Ekwall-Larsson.

Prenumeranter som i övrigt är undantagna utdelning till fastighetsbox, exempelvis på grund av rörelsehinder, kommer att få tidningen till dörren. Information till berörda prenumeranter kommer att komma med posten inom kort.

– Vi förstår såklart att det här kommer att innebära förändrade rutiner. Samtidigt så är förändringen nödvändig. Dels bidrar den till att vi kan fortsätta att dela ut papperstidningen till så många som möjligt så länge som möjligt, dels hjälper den till att säkra vår journalistiska verksamhet framåt, säger Pär Ullrich, chefredaktör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!