Nytt avslag för sjukgymnasten

Det blev ännu ett nederlag för sjukgymnasten Stig Öström efter torsdagens dom i tingsrätten. Han funderar nu på att överklaga igen.

Foto: Krister Nordin

Gotland2014-07-03 12:41

På torsdagen kom domen som skrev ett nytt kapitel i tvisten mellan den numera pensionerade sjukgymnasten Stig Öström och Region Gotland. Tvisten sträcker sig tillbaka till 2008 och kretsar i grunden kring en offentlig upphandling som Stig Öström förlorade på grund av att hans sjukgymnastslegitimation inte fanns med i den ursprungliga ansökan. Efter att tvisten behandlats av alla rättsliga instanser slår torsdagens tingsrättsdom fast att Stig Öström skadeståndskrav på drygt två miljoner kronor avslås.

– Jag vet inte vad jag ska säga, men det är för jävligt, säger Stig Öström.

Han har inte läst domen ännu, men hans advokat har meddelat att det blev avslag. Tingsrätten slår fast att ord står mot ord mellan sjukgymnasten och en handläggare på regionen. Vidare slår man fast att Stig Öström inte kan visa på att handläggaren uttryckt sig som han påstått. Det handlar enligt honom om en felaktig upplysning kring hur hans legitimation skulle lämnas in i ansökan till upphandlingen 2008.

Den 27 juli är sista dag att överklaga tingsrättens dom. Stig Öström ska innan dess diskutera huruvida de tänker överklaga.

– Vi är besvikna. Vi har hållit på i sex år med det här, och det har varit en ovärdig process för mig och handläggaren som båda jobbat på regionen i 30 år, säger Stig Öström.

Enligt domen ska ska Stig Öström ersätta regionen för rättegångskostnader i tingsrätten om drygt 100 000 kronor, medan regionen ska ersätta honom för rättegångskostnaderna i hovrätten och Högsta domstolen om drygt 50 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om