Nytt hopp om att hitta kvinnan

Anhöriga till den saknade kvinnan i Katthammarsvik har hittat den andra skon.-  Nu kommer vi att söka igenom området med helikopter, säger vakthavande polisbefäl Mats Östman.

gotland2010-10-02 04:00

Anhöriga till den 27-åriga kvinnan som försvann i Katthammarsvik i juli har hittat hennes andra sko. Den hade flutit i land cirka 500 meter norr om Botvaldevik, i samma område som den första skon drev i land.
-  De fann skon när de var ute och gick längs stranden, inte långt i från platsen där den första skon anträffades. Skorna verkar ha följt samma bana i havet, säger Mats Östman.
Strömmar och vindar har fört skorna långt norr om den tidigare genomsökta platsen. Eftersom båda skorna flutit i land i samma område tog polisen i går och i förrgår upp sökandet längs kuststräckan, men inga fler fynd påträffades.

Snart tre månader
Den 27-åriga kvinnan försvann i samband med en fest i Katthammarsvik i början av juli.
Polisen, kustbevakningen och dykare har sökt igenom kusten längs Katthammarsvik, och polishundar markerade vid ett område i vattnet cirka 150 meter norr om hamnpiren.
Kläder och tillhörigheter har hittats, men trots att dykare sökt igenom området noggrant påträffades inte kvinnan.

Nya flygningar
Enligt Mats Östman finns det fortfarande ingen misstanke om brott. Polisen tror fortfarande att kvinnan finns i vattnet och därför tas sökandet längs kuststräckan upp på nytt.
-  Vi kommer att börja sökandet så fort som möjligt i nästa vecka. I första hand blir det med helikopter som ger en god överblick av området, säger Mats Östman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om