Ölandsturism minskar efter olyckan

Turismen på Öland drabbas efter färjeolyckan genom att många nu bokar av sina planerade vistelser på ön eftersom båten slutat gå.

Gotland2009-07-28 04:00
- Många har valt att avboka både båt och boende, men vi försöker hjälpa folk att boka om via Oskarshamn, uppger chefen för Ölands turist AB Gustaf Öholm.
Ingen vet hur många besökare som Öland går miste om som en följd av att Destination Gotland avbrutit färjetrafiken mellan Visby och Grankullavik för resten av säsongen. Men cirka 4 000 personer var inbokade under resten av säsongen innan färjeolyckan inträffade.
- Olyckan är mycket tragisk för alla inblandade. Men jag har respekt för Destination Gotlands beslut, säger Gustaf Öholm.

Vill ha fortsättning
Turistchefen tycker att färjetrafiken mellan öarna varit mycket bra. Och trots att det i år varit något färre resenärer på linjen än tidigare år hoppas han att trafiken fortsätter.
Inom kort kommer han att delta i ett möte med Destination Gotland och andra som påverkas av olyckan i förra veckan, angående de kortsiktiga effekterna.
Efter säsongens slut deltar han också i den årliga utvärderingen av trafiken. Han hoppas då att det går att enas om att utveckla trafiken i ett längre perspektiv.
Förutom resenärerna på Ölandslinjen har det varit omkring 50 000 resenärer på de andra linjerna sedan olyckan inträffade i torsdags till i går. Omkring 10 000 av dessa har direkt berörts genom ändrad avgång, uppger kapacitetsansvarige Eric Johansson på Destination Gotland.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om