Områdeschefen om polisbilen som krockade: ”Påverkar en så klart”

”Det är olyckligt att det sker olyckor över huvud taget och särskilt olyckligt när vi är med i dem”, säger polisområdeschef Fredrik Persson om incidenten där en polisbil krockade med en personbil under en utryckning.

”Trafiken är en speciell miljö att arbeta i”, säger polisområdeschef Fredrik Persson.

”Trafiken är en speciell miljö att arbeta i”, säger polisområdeschef Fredrik Persson.

Foto: Henrik Montgomery

Gotland2024-08-01 11:57

30 juli blev en mörk – och lite pinsam – dag för polisen på Gotland. Strax efter klockan 06 larmades man om att en sopbil och personbil kolliderat i Väte. När polispatrullen som ryckte ut hade nått Follingbo var olyckan framme igen – och den här gången satt man själv bakom ratten. Såväl poliserna som kvinnan i den personbil man krockade med klarade sig med lindriga skador, ändå är händelsen inget som Fredrik Persson polisområdeschef på Gotland, vill ta lätt på.

– I det här fallet var vi på väg till en trafikolycka för att hjälpa de inblandade där, så blir vi inblandade själva ... Det är olyckligt att det sker olyckor över huvud taget och särskilt olyckligt när vi är med i dem, säger han.

Och kanske en törn om det är ens jobb att undsätta andra i sådana här situationer? 

– Ja, så är det ju. Nu slutade det inte med några allvarligare skador, vilket vi är glada för, men så klart påverkar det här alla som var inblandade, både poliserna och kvinnan i den andra bilen.

Enligt Fredrik Persson har samtalsstöd satts in för poliserna i fråga. Händelsen utreds nu av Avdelningen för särskilda utredningar, SU, som har hand om fall där man själv är en part. Eftersom det än så länge inte finns någon formell brottsmisstanke mot poliserna har dessa heller inte tagits ur tjänst.

– Trafiken är en speciell miljö att arbeta i. Det är många människor och fordon som ska samverka för att det ska bli bra, konstaterar Fredrik Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!