Öppet till tre på Munken
En enig miljö- och hälsoskyddsnämnd sa ja till att låta Restaurang Munkkällaren ha öppet till klockan tre på natten. - Det var inte förväntat, säger Mats Ola-Rödén som är ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden.
Foto: Jönsson Rolf
Att Restaurang Munkkällaren är en seriös företag som bedriver verksamhet året runt har bidragit till beslutet enligt Mats-Ola Rödén.
- Personligen är jag positiv till senare öppethållande av restauranger, säger Mats-Ola Rödén.
Lennart Rosenlund som äger Restaurang Munkkällaren vill med sin ansökan få tillstånd att prova öppettider till tre på lördagsnätter mellan september och maj.
Mellan juni och augusti även onsdag och under juli samtliga veckodagar.
Han tror att samarbetet med miljö- och hälsa och eget arbete med att få bort bullerstörningar har varit viktigt för att miljö- och hälsoskyddsnämnden ska yttra sig positivt.
- Jag är glad att vårt samarbete burit frukt, säger han.
Att få hålla öppet senare på natten innebär i första hand service mot gäster som inte är färdig med sin utekväll.
- Mina gäster har behov av att vara ute på restaurang. Om man stänger för tidigt för att få ordning och reda så biter man sig i svansen. Det eftersom man stör ordningen som restaurangerna annars kunnat ordna. Det är visserligen en konkurrensfaktor att ha öppet sent, men fler restauranger kunde gärna få ha öppet senare eftersom det också innebär problem att vara ensam, säger Lennart Rosenlund.
Slutgiltigt besked om Munken får förlänga sitt öppethållande tas av kommunstyrelsen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!