Årets officiella program innehåller 2 059 programpunkter. Därmed är årets Almedalsvecka ungefär lika stor som fjolårets, då programmet omfattade 2 066 arrangemang.
Startdagen tisdag erbjuder 158 arrangemang. En liten försiktig start med andra ord. På onsdagen tar det fart ordentligt, med 726 programpunkter, för att öka ytterligare till torsdagen som omfattar 770 arrangemang. Sedan planar veckan ut, med 348 arrangemang på fredagen och 57 på lördagen.
Varje programpunkt kan ta upp flera ämnen. Populärast är hållbarhet, som är ett av ämnena i 397 arrangemang. Hållbarhet var det vanligaste ämnet även förra året, då det förekom i en femtedel av arrangemangen.
Tvåa förra året, då det var valår, var demokrati, som avhandlades i 258 arrangemang. Även i år är arrangemangen som tar upp demokrati många (216) men vanligare är vård och omsorg som ingår i 226 arrangemang. Bland de ofta återkommande ämnena finns även klimat och miljö, samt byggande. Däremot är det färre arrangemang som tar upp religion, kultur och yttrandefrihet.
På onsdag talar Ulf Kristersson (M) och Märta Stenevi (MP), följt av Magdalena Andersson (S) och Muharrem Demirok (C) på torsdag, Nooshi Dadgostar (V) och Ebba Busch (KD) på fredag. Johan Persson (L) och Linda Lindberg (SD) avslutar på lördag den 1 juli.
I fjol var det Magdalena Andersson tal det mest besökta, med 5 700 personer på åhörarplats.
En nyhet för året är att ta del av partiledarnas tal. Det är möjligt att få det som sägs från scenen direkttextat till sin mobil.