På lördag kan han bli stormrik

På lördag kan gotlänningen Piotr Sulima, 31, bli mångmiljonär påskraplotter.

Gotland2009-11-28 04:00

Om pengarna räcker tänker han förverkliga sin dröm.
– Jag vill bygga en simhall i Polen där barnen får bada gratis.

Vinstlotten köpte han för några veckor sedan när han var i Visby för att handla. I bilen på väg hem till Ala skrapades lotten.
Det visade sig att att han skulle få skrapa ytterligare en lott, denna gång i tv4. På lördag förmiddag har han chans att vinna upp till 15 miljoner kronor. Som lägst är han garanterad en vinst på 1,2 miljoner.
  – Jag kunde aldrig tro att jag skulle kunna vinna så mycket. Jag köper lotter
ibland, mest av gammal vana, berättar Piotr Sulima.

Egen företagare
Han flyttade till Sverige från Polen för elva år sedan, och bor på Gotlands sedan 1,5 år och är egen företagare i byggbranschen.

Tänker du sluta jobba om du vinner storvinsten?
– Nej, nej. Jag har nio anställda. Vad ska de göra då? Men kanske får jag råd att bygga ut firman och anställa fler personer.

Om vinsten blir hög finns det en sak han drömmer om, mer än något annat.
Glädje i livet
Med en besvärlig barndom bakom sig vet han hur viktigt det är med lite glädje i livet. Och när hans fru dog förra året kom han till en insikt:
– Jag tänkte att man åtminstone måste göra en sak i livet för de som inte har det så bra. Jag vill bygga en simhall i min hemby i Polen. Många familjer har problem med alkoholism och annat, och jag vill att barnen där ska få något roligt. Närmaste simhall ligger tre mil bort, och det är inte alla som har råd att åka dit, berättar han.

Han är beredd att bygga simhallen och skänka den till polska staten – om barnen garanteras att bada gratis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om