Pappa åtalad för grov fridskränkning av dotter

En man i 45-årsåldern åtalas som misstänkt för grov fridskränkning av sin dotter. Bland annat ska han ha skallat henne och agerat hotfullt vid flera tillfällen.

En man åtalas misstänkt för grov fridskränkning av sin dotter.

En man åtalas misstänkt för grov fridskränkning av sin dotter.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Gotland2022-02-12 12:35

Enligt stämningsansökan ska den 45-åriga pappan vid flera tillfällen agerat aggressivt och tillfogat sin dotter smärta. De brottsliga gärningarna ska ha begåtts mellan januari 2019 och juni 2021. 

I ett fall, när dottern inte ville gå till skolan, har han i bostaden tagit ett grepp om dotterns ben och dragit henne ur hennes säng och därpå gjort samma sak när dottern satt i en fåtölj så att hon ramlade ner på golvet. Pappan ska också ha ofredat dottern genom att en kväll låsa henne ute från bostaden.

Dagen därpå ska 45-åringen, mellan 19.00 och 20.00 på kvällen kört söderut på Gotland tillsammans med dottern och under resans gång talat om för henne att han hade för avsikt att släppa av, "dumpa" henne på södra Gotland.

I juni 2021 ska mannen ha tillfogat dottern smärta och kroppsskada genom att ta tag i hennes armar och skallat henne två gånger i huvudet. Dessutom ska han ha tagit tag i dotterns fot och dragit henne över golvet i badrummet. Vid samma tillfälle har han även hotat dottern genom att vid upprepade tillfällen utdela slag och sparkar mot henne i luften. 

Åklagaren skriver i åtalet att pappan begått gärningarna med uppsåt och att varje gärning har varit ett led i upprepade kränkningar av dotterns integritet och kunde förväntas allvarligt skada dotterns självkänsla.

Den misstänkta pappan har i förhör nekat till brott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!