De köpte gården 1 januari 2001 och sedan dess har Fredrik, 37 år, och Jessica, 41 år, funderat på hur de ville driva gården
Genomtänkt
- Själva planeringen tog lång tid, säger Jessica. Vi var angelägna om att djuren skulle ha det bra och att vi själva skulle få en dräglig tillvaro. Vi har anlitat experter på olika områden och vi har noga tänkt igenom bygget innan vi började bygga.
De satsade på ett högteknologiskt lösdriftsstall och i höstas kunde korna flytta in. Det finns plats för 80 kor men nu finns 65 kor som mjölkas av robot.
- Det har varit en del inkörningsproblem men nu har de lärt sig, säger Jessica Hermansson. Nu är det en fröjd att vara i ladugården. Vi har tid att pyssla om djuren lite extra och man vill aldrig gå därifrån.
Korna får ligga mjukt
Djuren har "värsta schyssta" madrasser att ligga på, enligt Jessica, som sprudlar av glädje över den nybyggda ladugården.
I familjen finns också barnen, David, 9 år och Frida, 6 år.
- Vårt liv har ändrats helt och hållet. Nu har vi tid både för kor och barn, säger Jessica. Men framför allt vill jag berätta om vår framtidstro och inspirera andra att satsa i modernare teknik samtidigt som djuren har det fantastiskt bra. Vi ska skapa en stark svensk matmarknad.
Kravgodkänd
Familjen har sedan två år tillbaka drivit ekologiskt jordbruk. Hela gården är kravgodkänd.
- Mjölkpriset är ju inte så bra men det är hyfsat betalt och gården ger jobb till oss två på heltid, säger Jessica.
De vill visa och berätta om sitt bygge och dela med sig av sin framtidstro. Därför bjuder de till invigning på fredag med mingel och lokalproducerade hamburgare och så klart mjölk.