Påsksminkad Frida fastnade på kostsam bild

Man kan förmoda att det drogs på smilbanden i Kiruna hos polisens avdelning för automatisk trafikkontroll när Frida Hammarströms lite för hastiga bilfärd på sträckan mellan Slite och Visby fångades upp av en fartkamera.

Frida Hammarström förevigades på bild iförd påsksminkning.

Frida Hammarström förevigades på bild iförd påsksminkning.

Foto: Simon Olofsson/Jonas Bäckström Thurgren/Polisen

Gotland2024-04-28 16:45

– Ja, polisen fick sig väl ett gott skratt. Världens argaste påskkäring har kört för fort, säger Frida Hammarström med ett skratt.

Den ofrivilliga fotograferingen skedde, kanske inte helt oväntat, på skärtorsdagen och målet för färden var den årliga påskparaden i Visby.

– Vi hade legat sjuka i feber och var väl ännu inte friska, och stämningen i bilen var väl inte på topp. Men påskmarschen är ju helig. Så vi hade kämpat med att få vår minsta sminkad och då hade jag, som någon form av god förebild och inspiration, också målat mig. Jag var lite disträ men följde trafikströmmen, det är en lite lurig sträcka där det bara är 60 en kort bit, och helt plötsligt blixtrade det till rejält. 

Hade det inte varit bättre att köra fullt ut och ta kvasten istället? Du hade sluppit boten. 

– Jo precis.

Notan för att färdas i 68 km/h vid fototillfället landade på 1 500 kronor. 

– Det får man säga är lindrigt och jag får skylla mig själv.

Trots boten så kunde hon skratta åt bilden när brevet kom på posten.

– Jag hade ju glömt bort att jag också var sminkad, så jag var minst sagt förvånad och kände att det här får jag bjuda på. Det var ju bland det roligaste jag sett.

Hon lade upp bilden i sina sociala medier till mångas glädje.

– Jag tror att folk tyckte att det var roligt, och det är ju alltid härligt. Min kusin tryckte upp bilden som ett stort vykort och skickade till mig, så nu har ju postkontoret sett det också...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!