”Vill hitta tillbaka till den Patrik jag var innan”

Efter att i åratal prioriterat annat än sin egen hälsa bestämde sig entreprenören Patrik Rees för en tid sedan att investera i sig själv genom att kasta sig in i det uppmärksammade kost- och träningsprogrammet 16 weeks of hell. ”Målet är att gå ner 30 kilo”, säger han.

”Jag märker ju att jag blir betydligt starkare i kroppen, och jag tror ingen kan säga att det här träningsprogrammet inte ger effekt. Följer man programmet så fungerar det”, säger Patrik Rees, som kommit halvvägs i att genomföra 16 weeks of hell.

”Jag märker ju att jag blir betydligt starkare i kroppen, och jag tror ingen kan säga att det här träningsprogrammet inte ger effekt. Följer man programmet så fungerar det”, säger Patrik Rees, som kommit halvvägs i att genomföra 16 weeks of hell.

Foto: Emil Lundberg

Gotland2022-11-29 11:47

Patrik Rees, som sedan 2014 bor på Gotland på heltid, har vid flera tillfällen beskrivit sig själv som serieentreprenör. Han är bland annat inblandad i den stora satsingen på Tofta strand samt delägare i E-Go, vilket är en prenumerationstjänst för elbilar. Han är även en av grundarna till sajten Bygghemma.se, ett bolag som såldes till Nordenstjernan i slutet av 2014. En affär som enligt Dagens Industri gav Rees själv över 100 miljoner kronor.

De senaste åren har Patrik dock lagt så mycket tid på jobb att han, enligt egen utsago, glömt bort sig själv och sin hälsa. Under förra året nådde han till slut en punkt där han kände att det var dags att göra något åt situationen.

– Jag har investerat i så mycket olika saker, och satt allt runt omkring före mig själv. Såväl företag som familj har kommit före min egen hälsa, och nu känner jag att jag måste ta tag i mig själv. Jag har slarvat de senaste 10-15 åren, så jag bestämde mig under förra året för att göra en förändring så att jag kan hitta tillbaka till den Patrik jag var innan, säger han.

undefined
Patrik Rees går en timmes powerwalk varje morgon, och utöver det så ingår tuffa träningspass på 60-90 minuter 3-5 gånger i veckan i träningsprogrammet.

Han bestämde sig för att hoppa på det uppmärksammade tränings- och kostprogrammet 16 weeks of hell, vilket under hösten inneburit en kraftig livsstilsförändring för den vanligtvis mat- och dryckälskande 54-åringen.

– Jag är nördig i allt jag gör, och jag måste göra allt till 110 procent vilket 16 weeks of hell kräver. Det finns en massa olika dieter och program, men jag valde det tuffaste för att jag vill göra det ordentligt. Har man misskött sig i tio års tid så kan jag utstå 16 veckors helvete. Jag tycker att det känns otroligt kul att göra den här investeringen i sig själv.

16 weeks of hell innehåller ett stenhårt träningsprogram med strama kostramar. När GT träffar Patrik Rees har han nästan tagit sig igenom hälften av de 16 helvetesveckorna.

– Det är ju tufft såklart, men alla fixar det om man har motivationen. Jag ser det här som en utmaning ungefär som att vissa springer Lidingöloppet eller åker Vasaloppet. Det gäller dock att man kan avsätta den tid som krävs, för man lägger en hel del timmar om dagen på träning och matlagning, säger Patrik Rees.

undefined
”Jag märker ju att jag blir betydligt starkare i kroppen, och jag tror ingen kan säga att det här träningsprogrammet inte ger effekt. Följer man programmet så fungerar det”, säger Patrik Rees, som kommit halvvägs i att genomföra 16 weeks of hell.

Han berättar att en vanlig dag består av uppemot tre timmars träning och en timmes matlagning. Något som kan bli knepigt när man som i Patrik fall reser en del i arbetet.

– Det gäller att ha en plan. Varje dag startar ju till exempel med en timmes powerwalk, och den har jag en gång fått ta inne på Arlandas terminal. Jag har också rest med en portfölj innehållandes ett gäng matlådor och en påse med proteinpulver, och då kan man få en del blickar från säkerhetspersonalen på flygplatsen, säger Patrik med ett skratt.

När programmet startade tidigare under hösten vägde Patrik Rees 120 kilo. Efter sju veckor har han gått ner 15 kilo, och målsättningen är att väga 90 kilo när de 16 veckorna har gått. 

Men sedan då? Det finns ju en del kritiker som menar att det är lätt att falla tillbaka i gamla mönster när programmet är över?

– Jag kommer att vara klar med det här den 22 januari, och jag har redan nu en plan och ett träningschema som gäller fram till midsommar nästa år. Jag kommer att behöva tänka på vad jag äter och hur jag rör mig för att hitta Patrik 2.0. 

undefined
När 54-årige Rees påbörjade 16 weeks of hell vägde han drygt 120 kilo. När GT träffar honom har han nästan kommit halvvägs in i programmet, och har då gått ner 15 kilo. "Målet är att väga 90 kilo när de här 16 veckorna är slut", säger Patrik Rees.
16 weeks of hell

16 weeks of hell är ett kost- och träningsprogram som utvecklats av Tony Andersson, som är grundare, vd och coach i företaget. Kändisar som programledaren Agneta Sjödin, komikern Måns Möller, tidigare fotbollsspelaren Magnus Hedman samt före detta handbollsstjärnan Ljubomir Vranjes har genomfört träningsprogrammet, och konceptet har till och med blivit ett tv-program i Kanal 5 med namnet "Den stora hälsoresan". 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!