På måndagskvällen var det dags igen. Gul SMHI-varning, inställda färjor, storm och elände.
Men å andra sidan: Vi är ju vana.
Nyss var det Malik som de sista dagarna i januari ställde till oreda. Bruksparken i Lummelunda såg ut som ett plockepinn, på Endre väg i Visby välte ett av de stora alléträden och vid väderstationen i Ar uppmättes 34,2 sekundmeter. Huja!
Och det bara några dagar efter dess namnlösa förlöpare som bland annat tvingade Fåröfärjan att ligga vid kaj i över ett dygn.
Men det var, som du ju vet, inte de första stormarna som fick det att vina längs kusterna. Så låt oss därför kolla lite i backspegeln.
Vi nöjer oss med överskådlig tid, för stormat – över 25 sekundmeter – har det så klart gjort ända sedan Tjelvars tid.
Stormen Alfrida tog fart de sista dagarna i december 2018 och slog med full kraft mot Gotland natten mellan 1 och 2 januari 2019.
10 000 gotlänningar blev strömlösa och i Ar uppmättes orkanvindar från norr på 35,2 meter per sekund, vilket slog den tidigare toppnoteringen 34,6.
I Visby fick den nya kryssningskajen som invigdes våren 2018 en första omgång. De kraftiga vågorna slet upp flera ton marksten som låg som ett trasigt pussel på kajens inre delar.
På Visborgsvallen var det också kaos då Alfrida knuffade omkull avbytarbåsen och fick reklamskyltar och staket att fara till skogs.
En dryg vecka senare det året, 10-11 januari, kom Jan, som dock ställde till mest oreda i norra delen av landet, bland annat uppmättes 42 meter per sekund i Stekenjokk.
I februari, drog Julia och Mats in, vilka knappt alls påverkade Gotland. Dock anses det av SMHI anmärkningsvärt med fyra så kraftiga stormar på så kort tid.
För 15 år sedan, 14 januari 2007, var det Per som härjade vilt.
Mest blåste det i Fårösund med medelvindar på 28 sekundmeter och orkanbyar på runt 34.
Vägar stängdes av på grund av risk för fallande träd och skolundervisning ställdes in sedan strömmen gått.
Snabbfärjan HSC Gotlandia låg förtöjd i Fårösund då flera trossar akterut slets av varvid fartyget slog emot kajen med ett kraftigt hål i skrovet som följd.
Räddningstjänsten fick mängder om larm om tak på väg att blåsa av och i Flundreviken var strandbodarna nära att blåsa i vattnet. Hjullastare fick flytta bort fem bodar som knuffats av sina plintar.
Strandpromenaden fick sig också en omgång då Per underminerade marken nedanför lasarettets helikopterplatta och vid Kruttornets parkering, precis som var fallet när Malik drog in.
Även nedanför ringmuren slets sår i strandlinjen.
Den första namngivna och historiskt mest namnkunniga stormen är Gudrun som drog in över Halland, Småland och norra Skåne den 8-9 januari 2005.
Där fälldes 75 miljoner kubikmeter skog, vilket motsvarar tre årsavverkningar, och sju människor miste livet i direkt samband med stormen.
I Hemse blåste taket till Högbyhallens entré av liksom plåttaket till en ligghall i Stenkyrka varvid 66 tjurar stod under bar himmel.
Elnätet drabbades också hårt, som mest var 10 000 abonnenter utan ström och Geab hade 40 linjemontörer i arbete.
Den värsta stormperioden är dock Orkanhösten 1969. Den 22 september orsakade Septemberorkanen förödelse i Sydsverige, tio människor dog.
Den 1 november drog sedan Allhelgonaorkanen in över Stockholmsområdet, Östergötland och på Gotland. Sex personer miste livet som direkt följd av ovädret.