Polisen varnar för ny inbrottsvåg i bilar

Under de senaste veckorna har flera inbrott begåtts i bilar tillhörande olika byggföretag.

Polisen varnar för att fler tjuvar verkar vara ute efter verktyg.

Polisen varnar för att fler tjuvar verkar vara ute efter verktyg.

Foto: Montage

Gotland2019-10-07 12:35

Polisen har under de senaste veckorna sett ett ökat antal inbrott i bilar innehållande verktyg. Det första inbrottet som upptäcktes var under helgen 28-29 september. Inbrottet ägde rum i regionens lokaler och det stals även en verktygsbil som tillhör reningsverket i Visby. I nuläget sitter en person häktad misstänkt för det brottet.

Därefter begicks ett inbrott i en bil i förra veckan och under natten till måndagen fick polisen in ytterligare en anmälan om inbrott i en bil. En förbipasserande uppmärksammade inbrottet vid 04.47 på morgonen och kontaktade polisen. Båda gångerna gjordes inbrotten i bilar där det fanns verktyg, enligt polisen. 

– Vi blev beordrade till platsen och hade med oss hundpatrull. Men vi lyckades inte gripa någon på platsen, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisens regionledningscentral. 

Roger Nyd, stationsbefäl vid polisen på Gotland, säger att de noterat att det under den senaste tiden varit flera inbrott i byggbilar. 

– Tjuvarna verkar vara ute efter verktyg och det är bra att vara uppmärksam. Det började med verktygsbilen som tillhörde reningsverket och sedan har vi haft något inbrottsförsök vid Skatteverket, samt ett par inbrott i bilar, säger Roger Nyd. 

Han säger att det även varit inbrott i bostäder och under helgen var det även ett inbrott på Kupan i Visby. 

– Det gäller att låsa sina bostäder och rörande bilarna är det bra att inte lägga verktygen så att de syns utifrån. Verktyg går att sälja vidare hyfsat lätt och det är därför som många väljer att stjäla det, säger Roger Nyd. 

Polisen har under de senaste veckorna upprättat flera anmälningar rörande inbrott.
Polisen har under de senaste veckorna upprättat flera anmälningar rörande inbrott.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!