Redan dags för primörpremiär!

Färska gotländska primörer i januari. Nej, det är inget skämt. På Lilla Bjers skördas salladen för fullt. Det skriver GA.

Bbbbb. Så här års utnyttjas cirka hälften av krispsalladshuvudet  när det skördas.

Bbbbb. Så här års utnyttjas cirka hälften av krispsalladshuvudet när det skördas.

Foto: Krister Nordin

Gotland2014-01-09 09:31

På gården Lilla Bjers, som ägs av Margareta och Göran Hoas, skördar man just nu sallad som sattes under hösten, och som sedan överlevt.

– Den sattes riktigt sent, i början av oktober, berättar Göran Hoas för Gotlands Allehanda.

Salladen klarade de få dagar med minusgrader som varit, och när den egna krogen serverade julinspirerad mat användes röd romansallad från åkern.

Salladshuvudena som skördas nu blir inte fullstora. Frosten skapar skador som nyper kanterna på bladen och man får kassera yttre halvan av huvudet.

Läs hela artikeln i GA:s e-tidning»

Vintertips
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om