Regionen öppnar tillfälliga vaccinationsmottagningar

Nästa vecka öppnar tillfälliga vaccinationsmottagningar i Öja och Kräklingbo.

Nästa vecka öppnar tillfälliga vaccinationsmottagningar i Öja och Kräklingbo.

Foto: Johan Nilsson/TT

Gotland2021-04-16 12:10

Med start under vecka 17 så öppnar de tillfälliga vaccinationsmottagningarna som har förberetts i Öja och Kräklingbo för vaccination mot covid-19.

I ett första skede planeras ett vaccinationstillfälle i respektive lokal. Detta innebär att de som ringer bokningsnumret 0498-26 98 00 kan bli erbjuden tid i Öja skola och i Kräklingbo skola.

– Vi har sedan vaccinationen mot covid-19 startade varit angelägna om att det ska vara enkelt att ta sig till en vaccinationsmottagning. Vi kommer därför ha ett vaccinationstillfälle under vecka 17 på respektive mottagning i Öja och Kräklingbo, säger vaccinsamordnare Christine Senter i ett pressmeddelande. 

För att boka tid på vaccinationsmottagningen i Öja ska man trycka knappval "södra Gotland" när man ringer bokningsnumret, och för att boka tid i Kräklingbo ska man välja knappval "norra Gotland".

– Vi är medvetna om att knappval ”norra Gotland” inte geografiskt passar in på Kräklingbo, men för att snabbt kunna öppna upp bokningen på den tillfälliga mottagningen, valde vi att lägga bokningen på valet ”norr” för att inte ödsla tid på administration. Vi hoppas att allmänheten har förståelse för detta och hittar rätt i bokningen ändå. Våra administratörer kommer också kunna erbjuda en tid på dessa mottagningar, även om man gör ett annat knappval, säger Christine Senter.

I Öja skola kommer det under nästa vecka att öppna en tillfällig vaccinationsmottagning.
I Öja skola kommer det under nästa vecka att öppna en tillfällig vaccinationsmottagning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!