Regionen vädjar: Boka inte om din vaccintid

Det är fortsatt ont om tider för att vaccinera sig mot covid-19. Regionen ber nu dem som har tider bokade att inte försöka boka om.

Foto: Johan Nilsson/TT

Gotland2021-03-25 14:25

Sedan Folkhälsomyndighetenm FHM, beslutade att förlänga intervallet mellan första och andra vaccindosen har många fått sina tider till dos två ombokade.

"Tiderna för vaccination är fortsatt begränsade och det gäller för alla vaccin mot covid-19. Det är därför viktigt att du som har fått en ombokad tid för dos 2, försöker komma på den nya tiden du fått", skriver regionen på sin hemsida.

Eftersom tillgången på vaccin är begränsat kan det vara svårt att få sin andra dos inom rekommenderat intervall på sex veckor om man väljer att boka om sin tid.

"Vi rekommenderar därför att du endast bokar om din tid om du blir sjuk eller om det uppstår en allvarlig akut situation som gör att du inte kan komma på din vaccinationstid. Då försöker vi givetvis lösa ombokningen på bästa sätt."

Under torsdagseftermiddagen meddelade FHM även att Astra Zenecas vaccin ska börja användas igen – men bara till personer 65 år och äldre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!