Rekryteringen till natthärbärge går bra
Rekryteringen av frivilliga till det nya natthärbärget i Visby går bra. Hittills har ett 50-tal gotlänningar anmält sitt intresse att hjälpa till.
Efter många om och men ska nu ett försök på ett halvår göras, för att erbjuda bostadslösa tak över huvudet i Visby nattetid.
Gotlands kommun står för lokalen medan stiftet med hjälp av föreningen Vägen - hela människan står för själva verksamheten.
Kristina S Furberg som representerar den ekumeniska föreningen Vägen - hela människan, berättar att rekryteringen går bra. Den pågår både genom kyrkan och genom Röda korset.
Hjälpa till
- Det finns olika kategorier som tar kontakt, de som anmäler att de vill hjälpa till, och de som är intresserade och vill veta mer om vad arbetet innebär, berättar hon.
Utbildningen för de som ska arbeta frivilligt på härbärget kommer att inledas inom kort och i utbildningen ingår första hjälpen, brandsäkerhet, att möta människor i kris, beroendelära, värdegrunder och bemötandefrågor. Och självklart praktiska regler om hur boendet ska fungera och vilka krav som ställs.
Vad kommer arbetet att bestå av?
- Den stora gruppen kommer att behövas för att arbeta ungefär en natt i månaden, vi börjar med en bemanning på tre personer, varav en alltid ska vara en ansvarig anställd. Man kommer aldrig att arbeta ensam. Men det finns utrymme för alla sorters insatser, matlagning, städning och bakning, och såklart kan man skänka pengar till verksamheten.
Gamla överläkarvillan
Huset där härbärget ska inrymmas är gamla överläkarvillan på S:t Olofstomten i Visby. Härbärget kommer att öppna den 15 oktober.
- Den målsättningen har vi fortfarande. Det känns väldigt positivt att arbeta med det här, det är många som är engagerade och vill vara med, konstaterar Kristina S Furberg.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!