Renoverad nystart för kaféet

S:t Hans Café har inför sommaren renoverats och fått ett orangeri. Menyn präglas av svenska smaker och närproducerade råvaror.

Svenska versioner av smörrebröd finns med på kafémenyn.

Svenska versioner av smörrebröd finns med på kafémenyn.

Foto: Dennis Pettersson

Gotland2014-07-23 16:33

Delägaren till kaféet i Visby, Ronnie Holm, lyckades till nystarten snärja till sig en driftsansvarig med en gedigen bakgrund i restaurangbranschen. Erik Gustavsson började samarbeta med stjärnkocken Melker Andersson 2004, och har huserat på krogarna F12 och Grill i Stockholm.

På det nystartade kaféet är det han som satt sin prägel på menyn.

– Vi vill få fram svenska smaker, och det simpla. Vi samarbetar med producenter av närproducerade grönsaker. Det är viktigt på en liten ö att hålla huvudet högt genom att ha en stark relation till det som finns i närheten, säger Erik Gustavsson.

Invändigt har det skett en totalrenovering, och till nystarten finns också ett orangeri i kaféet.– Vi har fått många komplimanger för orangeriet, som har den känsla vi vill få fram, från golv till tak, säger Erik Gustavsson.

Egentligen skulle han ha stannat på ön tills slutet av juni. Men vistelsen blev mer långvarig än så, och planeringen för nästa sommar har redan påbörjats.

– Vi hoppas kunna ha grillkvällar då, och få till lite loungestämning. Lite mer familjevänligt under dagen och mer ungdomligt senare på kvällen med bar och dj. Vi har kommit igång nu med kaféet, men till nästa sommar är vi mogna att nästa steg, säger han.

Menyskaparen hoppas att de svenska smörrebröden blir det som får gotlänningar och turister att vallfärda till kaféet.

– Med många turister i Visby vill vi erbjuda det typiskt svenska, det är viktigt för vår matkultur.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om