Den tionde november dömdes kvinnan för ett stort antal fall av bedrägerier mot tre män som lurades på runt en miljon kronor vardera. Hon dömdes också för att hon vilseledde en kvinna att ge henne cirka 30 000 kronor och för utpressning mot ytterligare en kvinna. Den dömda har nekat till alla brott utom det mindre bedrägeriet.
Nu har kvinnan via sin advokat ha överklagat domen till Svea hovrätt. Hon hävdar nu att det var hennes dåvarande sambo som ägde de mobiltelefoner som hon använde i kontakterna med brottsoffren och att han pressade henne till att lura två av männen. Dessutom ska han själv ha utfört bedrägerier och tagit de pengar som de lurade männen överförde till kvinnan. Hon menar att hon varit i beroendeställning i förhållande till sin sambo och att han förmått henne att begå brott. Sambon ska enligt kvinnan vara, eller har varit, polis. Att hon inte nämnde något om detta i tingsrätten beror på att hon varit rädd för att det skulle få konsekvenser för henne och att hon ”levt under ett latent hot från honom”. Hon menar att tingsrätten inte har visat att det inte kan finnas andra gärningsmän än hon själv.
När det gäller bedrägerierna mot den tredje mannen menar kvinnan att hans berättelse om vad som hänt inte är ”tillräckligt robust för att åtalet ska kunna bifallas”. Dessutom anser hon att mannen visste att han aldrig skulle få tillbaka de pengar han lånade ut till henne, utan att pengarna var betalning för hennes ”sällskap och uppvaktning”.
Den dömda kvinnan förnekar också, precis som i tingsrätten, att hon pressat pengar av en kvinna på fastlandet. Inte heller när det gäller detta brott anser hon att det är ställt utom allt rimligt tvivel att någon annan begått det.
Som bevis i hovrätten vill kvinnan dels använda en del av den skriftliga bevisningen från tingsrätten men hon åberopar även nya bevis. Bland annat vill hon att rätten har ett nytt förhör med henne och en anhörig om hennes relation med dåvarande sambon, om hans inblandning i bedrägeribrotten och om hennes beroendeställning till sambon. Hon säger sig även ha ny, skriftlig bevisning och har begärt att polisen ska gå igenom hennes telefoner där det ska finnas konversationer som visar hennes underlägsenhet mot sambon och hot och påtryckningar från honom.
Även de två anhöriga till kvinnan som dömts för penningtvättsbrott har överklagat sina domar.