Så vill Swedish Meats lösa problemet

Just nu går debattens vågor höga när det gäller att välja: sopförbränning, kompostering eller rötning på Gotland.
Vad tycker man vid Swedish Meats? Vill man ha en rötningsanläggning, kompostering eller vill man ha förbränning?
­ Vi är intresserade av en komplett lösning, säger Mats Larsson, Swedish Meats i Visby.

Gotland2004-10-23 04:00
Mats Larsson har suttit med som tekniker i den grupp vid kommunen som har arbetat med utredningen om vilket lösning man ska välja när det gäller avfallsproblemet på Gotland. Swedish Meats står för en stor del av det avfall som ska tas om hand förutom gotlänningarnas hushållssopor och avfall från andra industrier. Det handlar om 4500 ton slakteriavfall. Eftersom slakteriavfallet är en så pass stor del är det intressant att veta vilken lösning Swedish Meats tycker är bäst.
Mats Larsson påpekar att vid rötning blir man inte av med det fasta avfallet som ben och dylikt.
­ Eftersom vi fysiskt har varit med i projektgruppen som har arbetat med förbränningsanläggningen, så har vi jobbat mot den och eftersom vi har en viss volym i det arbetet så kan vi inte springa och dutta kors och tvärs med andra saker. Då måste vi ju åtminstone först få en slutrapport från det projektet, säger Mats Larsson.
­ Vi måste också se vad man kommer fram till vid kommunfullmäktige på måndag och sedan är vi, liksom många andra, bara en leverantör till den här anläggningen, säger Mats Larsson.
­ För oss att ta ställning för det ena eller det andra kan ju bara bli utifrån den ståndpunkten att vi blir av med så mycket som möjligt även av vårt fasta avfall. Det är inte så att vi stoppar huvudet i busken, men vi går inte in i den här politiska debatten. Vi är dock mycket angelägna och intresserade av att bli av med vårt avfall här på Gotland, säger Mats Larsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om