Sällskapet Länkarna i Visby är felbehandlade.

Gotland2020-03-24 19:16
Det regionala stödet till föreningar med social verksamhet är fördelat för i år. I det samlade förslaget till beslut står att: "Föreningarna utgör ett betydande komplement till den offentliga verksamheten och att stödet från Region Gotland är extra betydelsefullt". Det är sant, men Sällskapet Länkarna Visbyförening har fått sin ansökan bedömd utifrån handläggarens osanna påståenden.

Sällskapet Länkarna Visbyförening sökte 150 000 kr till sin nykterhetsvårdande insats för år 2020 men beviljades endast 15 000 kr. Beror det på vad den handläggande fritidsstrategen skrev i sitt tjänsteutlåtande? I det står att: "Stödet går i första hand till amorteringar på lån och för att hålla kontakt och erfarenhetsutbyte med andra Länksällskap i Sverige".
Det är osant att bidraget går till att betala på lån. Föreningen har inga lån.
Vidare skriver fritidsstrategen att föreningen äger ett sommarhem i Rute. Det är också osant. Sommarhemmet i Rute avyttrades för många många år sedan.
Dessa påståenden anser jag är graverande och negativt för föreningen.
Fritidsstrategen har med denna osanna information fört de politiska beslutsfattarna bakom ljuset när de tog beslutet om Sällskapet Länkarnas Visbyförenings bidrag. Därför anser jag att Region Gotland omgående tar upp Sällskapet Länkarnas bidragsansökan igen för år 2020.
Gör om och gör rätt!
Jan Alamo
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om