Sex, kärlek, sorg och skratt Bred repertoar på teaterscenen i höst
11 november, 14.00Folkhögskolan Hemse
Östanom sol västan om måne.
Foto: Abellis
västan om måne
11 november, 14.00
Folkhögskolan HemseÖstanom sol västanom måne heter den föreställning som teatergruppen framför den 11 oktober i sin buss som kommer att stå parkerad utanför folkhögskolan i Hemse. Det är en nordisk variant av berättelsen om Skönheten och Odjuret som illustreras med dockor, skuggspel och musik och föreställningen är anpassad för barn mellan 5 och 12 år. Efter föreställningen finns det också möjlighet att delta i en dockverkstad där man får lära sig att göra handdockor och själv prova dockspel.
I stand before you naked
1 oktober
Roxy i Visby
Avklädda livsöden. En sårbar nakenhet. Föreställningen I stand before you naked, som framförs av teatergruppen PUMA, handlar om kampen mot att vara ett offer, längtan efter att få vara älskad för den man är och det ständiga sökandet efter kärlek. Den amerikanska drömmen kolliderar med den brutala verkligheten och publiken får beskåda det patetiska, det cyniska, det självföraktande, det ensamma och det klyschiga i att vara människa.
Nora Schahrazades drömda liv
16 okt - 11 nov
Länsteatern Gotland
Dramatik, kärlek och sorg blir det i den känslosamma pjäsen som spelas för mellan- och högstadieelever under hösten. Det är en personlig föreställning som handlar om en händelse i regissören Mia Törnqvist liv. I augusti 1993 förlorade hon sin två månader gamla dotter. Ett halvår senare skrev hon pjäsen.
"Pjäsen sprang ur min längtan att tala om för henne hur mycken hon betydde under sitt korta liv och alltid kommer att göra. Samtidigt ville jag vända mig till alla små människor och tala om för dem hur oerhört betydelsefulla de är för oss stora." Så beskriver hon själv pjäsen på Länsteaterns hemsida.
Det lär bli en känslofylld upplevelse för besökarna och föreställningen präglas av skratt, gråt, glädje och gråt.
Superkvinnan
4 november, 19.00
Hemsegården
Den svenska kvinnan och hennes roller står i fokus när Odenteatern sätter upp Superkvinnan.
Föreställningen analyserar jämställdhet, kärlek och drivkraft hos människor och ställer frågor som: Måste makt vara manligt? Får en tjej ta för sig i samhället? Och hur ska en superkvinna vara i ett mångkulturellt land?
- Det jag vill belysa med pjäsen är det mångkulturella perspektivet och att vi kan se att vi kan lära av varandra, säger Paula Ternström som regisserat pjäsen.
Hon förklarar att pjäsen bitvis är väldigt rolig men att vissa frågeställningar också kan anses vara provokativa. Den behandlar också känsliga ämnen som exempelvis våldtäkt.
- Man vill nog gärna prata om det man sett efter pjäsen. Den väcker tankar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!