Sju månader i ovisshet över

Maken till den gotländska kvinna som hittades död i Göteborg för några veckor sedan häktades i går av Göteborgs tingsrätt. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord.

Foto: BJ÷RN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Gotland2011-06-24 04:00

 - Det är skönt att han blev häktad. De senaste månaderna har varit fruktansvärt jobbiga, säger en anhörig till kvinnan.

Kvinnans kropp låg i ett buskage på Hisingen och var starkt förruttnad när den hittades av en privatperson i början av juni. Kvinnan hade varit borta sedan november då hon anmäldes försvunnen - av sin make.

Efter att kroppen upptäcks gjordes en obduktion som visade att hon mördats.


Mannen nekade
Den nu 27-årige maken anhölls och i går hölls häktningsförhandlingarna. Åklagaren misstänker att mordet begicks någon gång mellan 2 november i fjol och mars i år. Under häktningsförhandlingen nekade mannen till alla anklagelser.

Den mördade kvinnan föddes i norra Sverige och bodde på Gotland under 80- och 90-talen. För ungefär tio år sedan flyttade hon till Göteborg där hon gifte sig.

Paret har en åttaårig son, men låg sedan i höstas i skilsmässa. Mannen misstänks ha dödat kvinnan under skilsmässans prövotid.


Litet gensvar
Beskedet om häktningen togs emot med lättnad av anhöriga. Samtidigt finns en kritik mot polisen, som man inte tycker gjorde tillräckligt för att finna den försvunna kvinnan. När hon hittades hade hon varit borta i nästan sju månader.

- Polisen har inte ens talat med hennes barn. Det känns nästan som att de vänt ryggen till och försökt tysta ner det här. Flera av de anhöriga har ringt till polisen men utan att få särskilt mycket gensvar, och det har varit frustrerande, säger en anhörig bosatt på Gotland.

- Hon låg bara några hundra meter från hemmet. Det är bra att allt nu kommer upp till ytan. Om polisen begått några fel är det bra om det kommer fram, säger den anhörige.

Åtalet ska vara väckt den 7 juli.

Den 27-åriga maken är tidigare dömd för att ha misshandlat sin nu åttaåriga son. Han är även dömd för grov kvinnofridskränkning mot en kvinna han var gift med under åren 2000 och 2001, uppger TT.


Erkände misshandel
Enligt Expressen erkände mannen i rättegången att han slagit sin första hustru med livrem, och örfilat henne kraftigt eftersom hon alltför ofta inte visade honom respekt som man, uppgav han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om