Vid ett besök i slutet av juni på ett större värdshus på Gotland hittades så stora brister att ett föreläggande utfärdades. Bland annat påträffades bristfällig separering av rått kött och färdiglagad mat i kylrummet. Dörrarna till varumottagningen stod öppna, vilket ökar risken för att skadedjur tar sig in i lokalen.
Ägaren ska nu åtgärda bristerna någon gång efter den 20 juli. Om bristerna inte åtgärdats kan miljö - och hälsoskyddsnämnden utfärda ett föreläggande om vite.
- Mycket av det som de hittade har vi redan rättat till. Vi höll precis på att köra ut en beställning när det var inspektion, så många av bristerna de hittade berodde på det. Att vi hade rått kött och färdglagad mat i samma kylrum var väldigt tillfälligt, säger värdshusets restaurangchef till helagotland.se
Även ett café på Gotland klandras för bristande rutiner i samband med rengöring, personlig hygien, säker hantering, lagring och transport. Bristerna ska vara åtgärdade senast vecka 31.