Släkten är värst att möta

När Dalhems B-lag mötte Väskinde i en division 5-match på söndagseftermiddagen var det med en trupp av spelare som känner varandra väl.

Familjen Waktels egna lagfoto vid söndagens match.

Familjen Waktels egna lagfoto vid söndagens match.

Foto: Caroline Jansson

Gotland2014-07-07 16:37

Med fanns nämligen åtta spelare från familjen Waktel. I spetsen paret Annelie Blixt och Mikael Waktel, tränare för Dalhems damlag respektive herrarnas A-lag.

På plan fanns även deras tre barn - Adam, Johan och Sara. Mikael Waktels bror, Andreas, fanns också han med. Och inte tog det slut där. Mikael Waktels två systersöner, Christian Malmberg och Jonatan Eriksson, spelade.

Släktsagan visade sig vara ett recept för framgång. Dalhem vann matchen med 4-2 efter mål av bland annat Johan och Andreas Waktel.

– Det var fantastiskt kul, en liten dröm att spela med sina barn, säger Mikael Waktel.

Både under och efter match var stämningen god.

– En och annan gliring kom, men om inte passningarna satt extra bra var det mindre sura miner än annars, säger A-lagets tränare.

Den familjära lagfesten efter matchen bjöd på picknick och en stund för de äldre spelarna att vårda ömma fötter och ben. En nionde medlem från familjen fanns på plats, men fick inte spela. Men Niklas Waktel, bror till Mikael, gjorde jobbet också.

– Han är för dålig för att spela, så han fick bli vattenpojke, säger Mikael Waktel och skrattar.

Familjen Waktels egna lagfoto vid söndagens match.
Familjen Waktels egna lagfoto vid söndagens match.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om