Slitit med svensk klassiker – belönas med tårta

En vattengympaledare med god musiksmak, en pratglad bästis och två fantastiska fruar –många goda insatser uppmärksammades i tårtchatten under veckan. Här är vinnarna av Helagotland-tårtan.

Gotland2024-10-07 14:00

Vinnarna av Helagotland-tårtorna vecka 40 är klara. Här är de fyra lyckliga vinnarna som kan hämta ut en tårta hos Konditori Norrgatt.

Gun-Britt Pettersson

Nominerad av Anne-Marie Pettersson: ”Jag vill bjuda min syster, Gun-Britt Pettersson på en tårta som så snällt lånade ut sin stuga till mig o livskamraten. Vi har fått kurera oss o laddat batterierna vid havet o brasan. Det fanns ost o kex o snacks o dryck som väntade på oss. Inburen ved, fast hon hoppade på kryckor. Det är guld värt o få bli ompysslad när orken tryter. Kram från syster o svåger.”

Carina Karlsson

Nominerad av lillasyster: ”Det finns många som är värda en tårta från Konditori Norrgatt. En av dom är absolut min syster Carina Karlsson. Hon uppfyller verkligen alla kriterier för att få en tårta och hon har så många fina egenskaper. En av dom finaste egenskaper hon har är att hon är så väldigt snäll och omtänksam och jag är en glad lilla syster som har henne!”

Tsigereda Fsahatsion

Nominerad av Britt Ronsten: ”Jag skulle vilja ge en tårta till Tsigereda Fsahatsion som hon kan få bjuda sina arbetskamrater på. Dom är så snälla och skjutsar henne ofta hem efter arbetsdagen på Gotlands sjukhem”.

Adam Österdahl

Nominerad av Adam Österdahl: ”Jag vill bjuda mina kompisar på tårta! Vi är en grupp på totalt 5 personer som tillsammans har genomfört en svensk klassiker under 2024! I helgen sprang vi Lidingöloppet och satte därmed punkt för våran häftiga resa. Vi har kämpat med blod, svett och tårar när vi har skidat, cyklat, simmat och sprungit. Men framför allt har vi haft väldigt roligt och verkligen kommit varandra närmare under denna resa. Nu vill jag samla gänget och avsluta med kaffi och tårta.”

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!