Snart kryssar Birka Gotland till svenskt världsarv

Birka Gotland har snart varit i trafik i en månad och snart är det dags för en sprillans ny destination. I maj tar sig kryssningsfartyget till Höga Kusten för allra första gången.

Höga Kusten är precis som Hansestaden Visby, ett av Unescos 15 världsarv i Sverige.

Höga Kusten är precis som Hansestaden Visby, ett av Unescos 15 världsarv i Sverige.

Foto: Pressbild

Gotland2024-04-25 13:05

Den 5 samt 9 maj, avgår de första turerna från Stockholm till kustområdet i Ångermanland, som är ett av Unescos 15 världsarv i Sverige.

– Trycket har varit stort på våra destinationskryssningar och att börja vårens kryssningar med en resa till Höga Kusten känns helt rätt och är någonting vi verkligen ser fram emot, säger Susanne Kaarnimo-Knight, vd för Gotland Alandia Cruises, i ett pressmeddelande.

undefined
Susanne Kaarnimo-Knight, vd för Gotland Alandia Cruises.

Vid Höga Kusten produceras Hernö Gin och High Coast Whiskey och i pressmeddelandet skriver Birka Gotland att man hoppas att Höga Kustens "natur, historia och dryck i världsklass" ska locka en bred målgrupp till turen.

– Vårt nyrenoverade fartyg lockar många gamla fantaster, men även en helt ny publik som vill upptäcka Sverige på ett nytt sätt, säger Susanne Kaarnimo-Knight.

Fler turer till Höga kusten planeras under sommaren och hösten: 11 och 18 juni samt 1, 15 och 29 september.

undefined
Premiärturen till Höga Kusten avgår 5 maj.

– Det är roligt att Birka Gotland gör sin första destinationskryssning i ny skrud till just Höga Kusten och kommer hit flera gånger under sommaren och hösten. Detta är en destination med stor bredd och det är roligt att allt fler fått upp ögonen för hemester. Både vi och lokalbefolkningen tycker det är spännande att resenärerna nu kan upptäcka Höga Kusten med nya Birka, säger Petra Forsström, näringslivschef på Härnösands kommun, i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!