Sök sommarjobb som journalist på Helagotland, GA och GT

Sugen på att uppleva Gotland och samtidigt ha Sveriges roligaste sommarjobb? Då ska du söka dig till Helagotland, GA och GT!

Sök sommarjobb hos oss!

Sök sommarjobb hos oss!

Foto: Dennis Pettersson

Gotland2024-01-11 12:25

Vi är hela Gotlands lokaltidning och jobbar för att ge vår publik den bästa journalistiska bevakningen av ön. Med våra titlar Helagotland, Gotlands Allehanda och Gotlands Tidningar når vi ut till närmast alla gotlänningar varje vecka, året runt.

Vi vill vara först och bäst i nyhetslägen och samtidigt erbjuda vår publik fördjupningar och berörande storys. Hos oss ska man alltid kunna hitta en nyhet nära ens vardag.

Vi sätter alltid läsaren, tittaren eller lyssnaren först och utgår alltid från hur vi kan göra deras liv enklare med vår journalistik.

Som vikarie hos oss blir du en del av laget från dag ett och får vara med att skapa journalistik om Gotland, för gotlänningar. Du kommer att få ett gäng engagerade, duktiga och hjälpsamma kollegor som kan lära dig mycket. Är du en person som gillar tempo, har idéer och vill vara med att driva och utveckla journalistiken på Gotland så kommer du att trivas hos oss!

Vi söker:

Reportrar

Vi söker reportrar till redaktionerna för nyheter och sport.

Som reporter är du duktig på att förstå vad som är grejen med en nyhet. Du hittar vinkeln och skriver artikeln på ett intressant och begripligt sätt.

Du har en god språkkänsla, är noggrann och har ett stort samhällsintresse. Du är intresserad och engagerad och bidrar till helheten, när du får chansen har du ofta egna idéer om vad vi borde bevaka samt hur.

Webbredaktörer

Vi söker webbredaktörer till nyhetsdesken.

På desken arbetar vi med att planera och lyfta hela redaktionens journalistik för den digitala publiken. Här hanteras även de snabbare händelsenyheterna.

Som webbredaktör är du trygg med att publicera på sajten och i sociala medier. Du kan nyhetsvärdera och är duktig på att hitta vinkeln och förstå vad som är grejen med en nyhet. Du är snabb till förändring, gillar högt tempo, att lära dig nya saker och att jobba med digital paketering i olika format.

Du har en god språkkänsla, är noggrann och har ett stort samhällsintresse. Du är intresserad och engagerad och bidrar till helheten, när du får chansen har du ofta egna idéer om vad vi borde bevaka samt hur.

Vi söker dig som:

  • Har eller studerar en journalistutbildning eller motsvarande, eller har motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Har ett engagemang för journalistik och en vilja att förmedla nyheter som hjälper publiken i vardagen.
  • Gillar att vara först med en nyhet och att förmedla nyheter i högt tempo.
  • Trivs med en händelsestyrd vardag där arbetsuppgifter kan komma att prioriteras om utifrån nyhetsläget.
  • Är nyfiken, villig att lära dig nya saker och snabb till förändring.
  • Har god språkkänsla, kan förstå vinkeln och förmedla en rak nyhet i text.
  • Har grundläggande kunskap i foto och film (med mobil och/eller systemkamera).
  • Har kunskaper inom journalistik såsom intervjuteknik, research, informationsinhämtning, källkritik och paketering av nyheter.

B-körkort är ett krav då det förekommer bilkörning i tjänsten.

Vikariaten kan innebära arbetstid både dagtid, kvällar och helger.

Vi är en värderingsstyrd koncern som eftersträvar jämställdhet och mångfald och värdesätter därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Urval och intervjuer sker löpande och vikariaten kan tillsättas innan sista ansökningsdag som är 29 februari.

Ansökan till reporter och webbredaktör skickas till chefredaktör Pär Ullrich, par.ullrich@helagotland.se

Ansökan till sportreporter skickas till sportchef Kalle Forssell, kalle.forssell@helagotland.se 

Facklig kontakt är Eva Bofride, ordförande SJF, eva.bofride@gotlandstidningar.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!