Stenhård konkurrens i pågående Kock-OS
- Det har gått bra. Det känns som det gått riktigt bra. Det gick jättejättebra!Det säger 50 Kvadrat-kocken Fredrik Malmstedt, som i går deltog i det välmeriterade svenska kocklandslagets slutspurt i Kock-OS i Tyskland.
Hela laget deltar i förberedelserna, men när det är dags för själva tillagningen och upplägget, då får det bara finnas sex kockar i köket. De har drygt en timme på sig att laga 110 portioner av en och samma rätt.
- Jag var inte med i köket. Jag har hjälpt till med förberedelserna, styckat tuppar och hackat hasselnötter, bland annat.
Det berättar den gotländske krögaren Fredrik Malmfeldt, som tycker det svenska kocklandslaget gjort bra ifrån sig.
- Förrätt med gös och kantarell, varmrätt med tupp och dessert med variationer på äpple... Gediget svenskt hantverk!
Ni har ära att försvara...
- Verkligen! Allt utom guld vore i dagsläget en besvikelse, men det känns som om många kan ta hem guldet. Sverige, Norge, Danmark, Kanada...
Domarna poängsätter maten utifrån många olika kriterier - och personligt tycke och smak ges också stort utrymme. Fredrik Malmfeldt liknar det vid konståkning. Vissa domare föredrar teknik, andra enkelhet.
Någon slags politik kan också komma att väga in, menar han.
- Att Sverige skulle vinna för tredje gången i rad... det är inte säkert alla vill det. Och Norge är superfavoriter!
I dag klockan 10.00 inleds prisutdelningen i Kock-OS 2008 i Tyskland.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!