Stockholmsveckans första natt: rån och misshandel

Två rån och en handfull fall av misshandel blev resultatet för polisens del under Stockholmsveckans första natt.- Det var ungefär vad vi förväntat oss, säger vakthavande polisbefäl Göran Storm.

Gotland2009-07-15 04:00
 Vid 22-tiden på måndagskvällen blev en 21-årig man misshandlad och bestulen på en systemkamera med utrustning, till ett värde av cirka 40 000 kronor. 21-åringen befann sig på Stettinergränd, intill Wallérs plats i Visby, då han sparkades ned av en för honom okänd man.
Även kameraägarens kompis misshandlades, och gärningsmannen flydde sedan med kameran. Polisen har signalement på rånaren men i går var ännu ingen gripen för brottet. 21-åringen ådrog sig smärtor i huvud och bröst efter misshandeln.
 Ännu ett rån, inklusive misshandel, ägde rum vid tretiden natten till i går. En 20-årig man blev slagen i ansiktet och bestulen på sin plånbok, då han promenerade längs Hästgatan i Visby. 20-åringen fick svullnader kring ena ögat och drabbades av yrsel.
En person, en 16-årig pojke, greps senare och förhördes under gårdagen. Han släpptes i går förmiddag men är fortfarande misstänkt för brottet.
 På Novgorodgränd i Visby blev två 20-åriga män sparkade och slagna i ansikte och bröst av åtta unga personer. Polisen har hyfsade signalement på gärningsmännen men ingen sitter misstänkt.
 Från en krog vid Stora torget rapporterades om misshandel, då en 19-åring gav sig på en 21-åring, vilket resulterade i smärta i munnen/tänderna.
 På S:t Hansgatan slog en 28-åring en 20-åring, med smärta i ena knät som följd.
 Utöver rånen och fallen av misshandel har också en handfull personer tagits in för onykterhet och fått sova ruset av sig på polisstationen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om