Orkanvindar på mer än 30 sekundmeter fick träd att knäckas som tändstickor längs Geabs 200 mil luftledningar.
– Värst drabbat är ett stråk över mellersta Gotland, säger Ulf Nyman, chef för planering och drift på Gotlands elnät, och berättar att helikopterbesiktningarna från luften som beställdes efter den senaste stormen avslutades i måndags.
Ett 20-tal skador som behöver åtgärdas hade då hittats.
– Allt från träd som hängde på luftledningar, till träd som lutar – och riskerar att ramla vid kraftig vind, säger han.
Stolpar som stod på snedden hittades också, där ledningar riskerar att nå marken. På ett ställe hade stolpen knäckts.
– Det kan vara stora risker om ledningar ramlar ner på marken. I det här fallet stod stolpen upp, men var av, säger Ulf Nyman och berättar att elnätet normalt löser ut så snart en ledning kommer i kontakt med ett träd eller marken.
Ett 20-tal anställda har, sedan stormarna drog bort, under flera veckor jobbat med att röja upp fallna träd längs ledningsgatorna.
– Vi jobbar resten av den här veckan med att åtgärda det sista, säger Ulf Nyman och uppskattar kostnaderna när stormskadorna ska summeras till flera miljoner kronor.
Under de fyra stormarna drabbades stora delar av ön av strömavbrott.
– Under sista stormen hade vi 13 000 till 14 000 hushåll som haft åtminstone ett avbrott, kortare eller längre, säger han och berättar att Gotlands elnät förser 43 000 anläggningar på Gotland med ström.
Sedan stormarna Gudrun och Per, som fick hela linjer med luftledning att fällas, har ett arbete pågått med att gräva ner kabel i marken.
– Framför allt där ledningar passerar genom skog och växtlighet. Det är jätteavgörande och vi ser att vi har förbättrat vår avbrottsstatistik, säger Ulf Nyman och berättar att 450 av de totala 650 milen elnät på ön är kabel som grävts ner.
De fyra stormarna, nu senast Malik i slutet av januari, drabbade inte bara Gotland med orkanvindar. Men Ulf Nyman lyfter sin personals insatser och menar att de strömavbrott som inträffade på Gotland snabbare blev avhjälpta än på fastlandet.
– I vissa områden där fick man vänta till nästa dag, och mer än 24 timmar. Våra fältarbetare är våra hjältar. När vi andra sitter inne och kurar drar de på sig sågutrustning i regn och storm när de är genomblöta. De är fantastiska, säger han.