Köpare är surdegsbagare David Zetterström med bageri och sex butiker.
– Tanken är att köparen ska driva och utveckla stenugnsbageriet i Rute i Erik Olofssons anda, säger mäklare Johan Gudinge.
Söndagen den 14 augusti stängde Erik Olofsson sitt stenugnsbageri i Rute. På kvällen lades både fastighet och verksamhet ut till försäljning på nätet.
Nya vägar
– Vi ska ta nya vägar men har inte bestämt varthän, svarade han då på frågan om varför han ville sälja sin dröm som han startade 2006.
Nu är fastighetsaffären är klar. Prislappen var satt till 3,8 miljoner, men mäklaren vill inte kommentera den slutgiltiga försäljningssumman.
– Det får vänta tills lagfarten är klar, säger han och hänvisar till köparen, surdegsbagare David Zetterström i Stockholm.
Ekomjöl
2008 öppnade han bageriet Fabrique bakery Stockholm AB. Företaget är specialiserat på stenugnsbakade surdegsbröd som bakas på ekologiskt mjöl.
Bland sorterna finns både gotlandslimpa och danskt rågbröd samt söta bakverk som kanelbullar och kakor.
Jämte bageriet har firman nu sex butiker i centrala Stockholm med Fabrique stenugnsbageri som gemensamt namn.
Matchning
När affären på Rosenlundsgatan i Stockholm öppnade flyttades bageriet dit från att tidigare ha legat i Kärrtorp, Enskede.
– Verksamhet i både Stockholm och Gotland är perfekt matchning med både vinter- och sommarsäsong, konstaterar mäklaren.
GA har sökt men inte lyckats nå vare sig Erik Olofsson i Rute eller David Zetterström i Stockholm.