Svenskarna tror på stark turistsommar

Var fjärde har redan rest mer inom landet på grund av pandemin. Åtta av tio svenskar kan i sommar tänka sig att turista i Sverige, där Gotland kan bli en vinnare.

Frida Ganshed är optimistisk inför sommaren.

Frida Ganshed är optimistisk inför sommaren.

Foto: Malin Stenström

Gotland2021-01-24 14:00

Vid ett digitalt frukostseminarium presenterade på onsdagen Gotlands förenade besöksnäring, GFB, en färsk rapport gjord av Visit Sweden om hur svenskarna turistar under pandemin.

– En av fyra uppger att de har rest mer inom Sverige, säger Frida Ganshed, verksamhetsledare på GFB, och berättar att undersökningen visar att svenskarna också tror på en snabb återhämtning till 2019 års nivåer redan under 2022.

Den kommande sommaren blir därmed ett återhämtningsår, men undersökningen visar att åtta av tio kan tänka sig att semestra inom Sverige. Hälften av de tillfrågade tror också att de kommer att fortsätta resa på ett mer hållbart sätt även efter pandemin.

Efterfrågan på sol och bad, och att upptäcka nya destinationer, är starka trender inför årets sommar. Sevärdheter, skog och vildmark, samt historia är starka anledningar när resmål ska väljas.

– Det känns som att rapporten är skriven för Gotland, vi kan checka av varenda grej och allt de efterfrågar har vi här, säger Frida Ganshed.

Under sommaren 2020 kom många för första gången till Gotland och hon tror att ön den kommande sommaren även med pandemilagar och restriktioner kommer att bli ett hett resmål, där det gäller att ta hand om dem som kommer hit.

– Vi måste återigen bli bäst på service och bemötande, i somras haltade det lite på en del ställen där man inte hann anställa personal. Redan nu kan man börja fundera över hur man kan undvika väntetider och köbildning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!