Tätheten mellan krogarna ökar

Krogtätheten i Visby består.
Källaren Köpmannen i Visby väcks och blir karibiska krogen Gustavia.
Kallbadhuset i Visby blir krog och after beach-ställe.
I Burs återöppnas Burs café av nya ägare. Skall man tro en av våra vanligaste nätsökningstjänster för företagsamhet så är Magnus Carlsson, sångaren i populära Barbados, en av delägarna i nya Burs Café. Det är dock inte sant !
Sanningen är nämligen att en annan man med samma namn, Lars Magnus Carlsson, som är delägare.

Gotland2002-05-23 04:00
Att Visby är krogtätast i hela landet på sommaren är ett känt faktum. Det ser inte ut att bli glesare mellan krogarna kommande sommar. Snarare tvärtom.
En av nyheterna är att det blir en karibisk krog av Källaren Köpmannen, som låg i malpåse förra sommaren. Bakom satsningen finns kompisarna Anders Andersson och Peter Lindberg från Stockholm, den senare har varit hovmästare på Villa Pauli i Djursholm.
Anders Andersson berättar att han hämtat inspiration från många besök på St Barthélemy, ön som en gång var i svensk ägo sedan Sverige bytt till sig den av Frankrike 1784. Av någon anledning återlämnades ön 1878.
Fransk-karibisk miljö och mat skall det bli. Blivande kökschefen på Gustavia, Stefan Eckert, har varit på plats på den forna svenskön och studerat.
Den nya krogen kommer att heta Gustavia efter staden på S:t Bartehelmy. I början av juni är det dags för öppning (serveringstillståndet är inte klart ännu) och sen är det meningen att det skall flöda av karibisk mat, romdrinkar och reggae-musik på gamla Köpmannen under hela sommarsäsongen. Det blir reggae-club i källaren nämligen.
Därefter blir det öppet för beställningar.
<span class=MR>Närmast vattnet</span>
Gutekällaren satsar stort på att ansiktslyfta det kommunägda Kallbadhuset i Visby hamn. Till midsommar hoppas man kunna öppna den mest havsnära restaurangen i Visby.
Gutekällaren har fått hyra stället på ett plus ett år och satsningen nu består bland annat i att installera ett komplett restaurangkök.
Enligt Gutekällarens chef Tobias Larsson kommer man att ha en varierad meny som skall räcka för café och restaurangverksamhet från 12 på dagen, after beach på eftermiddagen och kvällsmål och bar på kvällen. Någon nattklubbsverksamhet blir det inte utan man tänker sig att stänga runt kl 22.
Tillstånden är ännu inte klara eftersom ombyggnaden inte är klar, men det finns förhoppningar om att kunna öppna till midsommar.
<span class=MR>Återöppning i Burs</span>
Daniel Laurin med gotländskt påbrå har under det senaste året drivit renoveringen av Burs café. Till midsommar kommer han och hans medhjälpare att öppna stället som nu skall heta Burs café, bar & matsal.
Daniel är delägare i bolaget Kakao catering HB. En av de andra delägarna heter Lars Magnus Carlsson. Han är en kamrat till Daniel Laurin.De har jobbat tillsammans på Kråkan i Ljugarn bland annat.
<span class=MR>Barbados-Magnus</span>
Databasen Affärsdata sprider en del felaktiga uppgifter i det här fallet. Man kan nämligen ganska lätt söka vidare på en delägare/styrelseledamot i ett bolag för att få reda på om denne har uppdrag i några andra styrelser. Gör man detta för Magnus Carlsson som delägare i Kaka catering finner man att han också är styrelseledamot i fem aktiebolag och sju handelsbolag förutom Kakao catering. Ett av aktiebolagen är Barbados Orkester AB där de övriga styrelseledamöterna känns igen som orkestermedlemmar i Barbados.
"Barbados-Magnus" skulle alltså vara delägare i Burs café. Det är vad som faktiskt påstås här.
Daniel Laurin skrattar när han konfronteras med de här uppgifterna. Fast lite synd var det förstås att det inte stämmer. "Hans" Magnus Carlsson är en helt annan person, en gotlänning som jobbar som lärare.
Nya Burs café skall ha live-musik en gång i veckan men det lär knappast bli med Barbados!
Enligt den anlitade databasen är Barbados-Magnus också delägare i ett annat handelsbolag med anknytning till Visby. Det är Svante & Carlsson med adress i Visby, men inte heller detta torde vara riktigt sant.
<span class=MR>China tar över Magasin 3</span>
Restaurang Storsjön AB som i flera år drivit Magasin 3 i Visby har gått i konkurs. I fjol var det turbulens kring den här krogen på grund av att man byggde plank och scen utan bygglov.
Det är Restaurang China på Södertorg som kommer att driva verksamheten i Magasin 3 denna sommar som en ren restaurang utan musikunderhållning. Asiatisk mat kommer att dominera matsedeln.
En annan förändring i Visby är att Rama HB tar över f.d. Faventia i Hästgatsbacken. Rama driver också Dhaka Tandoori, den indiska restaurangen på Lummelundsväg. Handelsbolaget ägs av Asma Rahman och Mo Mahmuddur Rahman.
Restaurangen på Snäck kommer att drivas av Punkt o Pricka AB, ett bolag med hemvist i Sala med Hans Patrik Boström som VD.
<span class=MR>Matstugan vid Bottarve</span>
Vid Bottarve i Vamlingbo drivs serveringen i ny regi. Efter Bulan kommer Matstugan och den som satsar på den verksamheten är Gunnel Nilsson från Hamra.
Grå Gåsen i Öja öppnas av bolaget Bot & Bättring med Mikael Stålstrand som drivande.
Bondköket AB med Yngve Kristiansson och Leif Wictorén i ledningen har bildats för att driva restaurangverksamheten på Stora Karlsö.
Nigel Bell från Ala tar över på Strandvägen 5 i Ljugarn. Restaurang Bruna Dörren blir Restaurang Dörren. Och ansökningar om serveringstillstånd ligger inne för gamla mejeriet i Stenkyrka bland annat.Ethel och Peter Sjöholm, mor och son, kommer själva att driva Carlssons restaurang och café på Fårö och Mavens mat och café i Kappelshamn byggs ut rejält.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om