Temasammanträde om öns turism är aktuellt

Ett temasammanträde kring "Framtidens turism på Gotland" vill Stefan Nypelius, (c), se och hade interpellerat kommunstyrelsens ordförande Jan Lundgren i ärendet.
Och en sådan temasatsning verkade flera ledamöter positiva till.

Gotland2005-10-25 06:00
Rapporterna om den gångna turistsommaren skiljer sig åt.
- Det är viktigt att allmänheten har en god kunskap om besöksnäringen och hur trender går. Många jobbar, allt från små kioskägare till stora entreprenörer. Vilken bild skickar vi ut av Gotland, vi måste få ett engagemang i hela det gotländska samhället, alla är ambassadörer, framhöll Stefan Nypelius
Inom ett halvår skulle ett sådant temamöte kunna äga rum, ansåg Jan Lundgren, och menade som flera andra att bilden i dagsläget är splittrad.
- Men först ska vi låta Turistföreningen samla in sin statistik och sen kan vi diskutera turismen i sin helhet.
Torgny Lihnell, (mp), menade att Stefan Nypelius var inne på helt rätt spår.
- De tre sista åren har juni och de två första veckorna i juli varit ointressanta. Däremot så börjar turistsäsongen på fullt allvar 15 juli och slutade inte förrän nu vilket ingen har reagerat på, det har varit lönande att ha öppet en helt annan tid än tidigare.
Lena Celion, (m), såg fram emot en diskussionseftermiddag med fullmäktige.
- Vi ser en minskning av resenärerna till Gotland, jag är oroad av flygavgiften som signalerats och hoppas att vi inte behöver lägga på den avgiften.
Stefan Nypelius ville se turisttemamötet gärna ingående i fullmäktiges feburarisammanträde.
- Så att man kan göra något inför nästa säsong. Vilka insatser behöver vi göra om det blir ökade kostnader för att komma hit.
Medborgarförslaget, signerat Lars Lindgren, om att om ett uppskjutande av övergången till digital-teve avslogs. Inte helt oväntat...
Solveig Artsman, (m), gick dock upp i talarstolen och påpekade att förslaget faktiskt lämnades in 5 maj och att det hade varit bra om fullmäktige hade kunnat leverera ett svar tidigare.
-- Jag har i dag lagt en motion om hur man ska kunna ge service och hjälpa medborgarna just när det gäller att skriva medborgarförslag.

Fågelinfluensan
Bror Lindahl, (fp), fick inget svar på sin enkla fråga riktad till hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Åke Svensson, (s).
- Vilken beredskap har sjukvården inför ett eventuellt utbrott av fågelinfluensan, undrade Lindahl. Men Åke Svensson var inte beredd att svara på frågan utan förberedelse.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om